Υπάρχουν παράδεισοι και… φορολογικοί παράδεισοι. Ενας από αυτούς και το Ντουμπάι: μία από τις καλύτερες πόλεις για να κάνει κανείς «workation», σύμφωνα με νέα μελέτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Το workation είναι μια σχετικά νέα τάση που αφορά τους εργαζόμενους που κάνουν ταξίδια ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως. Τα ταξίδια, μαζί με παρόμοιες ιδέες όπως τα «ταξίδια σιωπής», έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επωφεληθούν από τις πολιτικές της ευέλικτης εργασίας, μεταδίδει το BusinessInsider.
Η Βαρκελώνη κατατάχθηκε ως η καλύτερη πόλη για workation στη μελέτη της WorkMotion με έδρα το Βερολίνο. Η πόλη κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση σε προηγούμενη μελέτη της εταιρείας ευέλικτης εργασίας IWG.
Οι πόλεις αξιολογήθηκαν βάσει παραγόντων, όπως οι βίζες, οι υποδομές απομακρυσμένης εργασίας, η ασφάλεια, η κινητικότητα, η ευτυχία, η οικονομική προσιτότητα και ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος.
Το Ντουμπάι, το οποίο ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αξιολογήθηκε ως το δεύτερο καλύτερο μέρος για να εργάζεται κανείς. Ο προορισμός ήταν ο μόνος στην κατάταξη που προσέφερε μηδενικό συντελεστή φόρου εισοδήματος. Ανακηρύχθηκε επίσης η καλύτερη πόλη για τους φόρους.
Η πόλη σημείωσε επίσης υψηλή βαθμολογία όσον αφορά την ασφάλεια και την κινητικότητα. Αξιολογήθηκε ως ο δεύτερος υψηλότερος προορισμός από άποψη ασφάλειας, μετά τη Βέρνη στην Ελβετία.
Το Ντουμπάι είναι γνωστό για τις αυστηρές πολιτικές επιβολής του νόμου και εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα. Το αστυνομικό τμήμα είναι γνωστό για τον γρήγορο χρόνο ανταπόκρισής του.
Ωστόσο, η αυστηρή προσέγγιση της χώρας όσον αφορά την εγκληματικότητα έχει επίσης αποτελέσει αιτία ανησυχίας για ορισμένους διεθνείς ομίλους.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ομάδα υπεράσπισης δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πέφτουν θύματα ενός «οπισθοδρομικού» συστήματος δικαιοσύνης των ΗΑΕ, αφού ένας φοιτητής από τη Νέα Υόρκη συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση επειδή άγγιξε έναν υπάλληλο ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Η οργάνωση εξέφρασε ανησυχίες ότι οι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να κρατούνται στα ΗΑΕ για χρόνια με ψεύτικες ή ήσσονος σημασίας κατηγορίες.
Διαβάστε ακόμη
Tsakiris Chips: Ο άνθρωπος που έμαθε την Ελλάδα να τρώει πατατάκια (pics)
Μέχρι 3.000 ευρώ το «κάρφωμα» για πλαστές αποδείξεις
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ