search icon

Διεθνή

«Οικογένεια των Bitcoin»: Πώς διαχειρίζεται την αμύθητη περιουσία της σε κρυπτονομίσματα

Πούλησαν τα πάντα, αγόρασαν Bitcoin στα $900 δολάρια και τώρα έχουν μια τεράστια ψηφιακή περιουσία - Οι υπόγειες αποθήκες στις Αλπεις και ο «κρυμμένος θησαυρός» της οικογένειας στις τέσσερις γωνιές του κόσμου

O Didi Taihuttu, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά ρευστοποίησαν όλη τους την περιουσία το 2017 και επένδυσαν σε Bitcoin, ποντάροντας στην ανοδική πορεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Τα Bitcoin τότε είχαν αξία $900 έκαστο. Τώρα, η αξία τους βρίσκεται κοντά στα $40.000 και αναμένεται να αυξηθεί. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο CNBC, η πενταμελής ολλανδική οικογένεια τώρα πια φυλλάσσει την τεράστια περιουσία της σε κρυφά «θησαυροφυλάκια» διεσπαρμένα στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

«Εχω κρύψει τα ψηφιακά πορτοφόλια σε πολλές χώρες έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψω πολύ μακριά αν χρειαστούμε να εξέλθουμε από την αγορά crypto», ανέφερε ο πατριάρχης της «Οικογένειας των Bitcoin», Didi Taihuttu.

Η οικογένεια έχει δύο μυστικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, άλλες τόσες στην Ασία, μία στη νότια Αμερική και μία έκτη στην Αυστραλία. Ο Didi υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται για «θαμμένο θησαυρό» αλλά τα θησαυροφυλάκια αυτά βρίσκονται διεσπαρμένα είτε σε σπίτια φίλων, είτε σε προσωπικά ακίνητα ή σε ιδιωτικές αποθήκες.

«Προτιμώ να ζω σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο όπου έχω την προσωπική ευθύνη της προστασίας των κεφαλαίων μου», υπογράμμισε ο Didi.

Τρόποι αποθήκευσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποθήκευσης των κρυπτονομισμάτων. Διαδικτυακές υπηρεσίες όπως Coinbase και PayPal μπορούν να αναλάβουν την προστασία τους, αλλά οι ικανότεροι μπορούν να έχουν τις δικές τους συσκευές που δρουν ως ψηφιακά πορτοφόλια. Τα στικάκια USB όπως Trezor και Ledger αποτελούν μία εκ των επιλογών. Η Square επίσης δημιουργεί ένα δικό της hardware ψηφιακού πορτοφολιού το οποίο θα κάνει τη χρήση τους «πιο mainstream», σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων μπορούν να τα αποθηκεύσουν σε «καυτές» ή «κρύες» συσκευές. Τα «καυτά» πορτοφόλια είναι συνδεδεμένα στο internet και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση από τους ιδιοκτήτες, αλλά κινδυνεύουν από πιθανή κυβερνοεπίθεση. Τα «κρύα» πορτοφόλια πρόκειται για συσκευές με καμία σύνδεση σε άλλους υπολογιστές ή στο internet, που αποτρέπουν την πρόσβαση σε επίδοξους χάκερς, σύμφωνα με τον Philip Gradwell της Chainalysis.

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ανέφερε πως 11,8 εκατομμύρια bitcoins βρίσκονται στα χέρια επενδυτών, 3,7 εκατομμύρια bitcoins έχουν χαθεί και 3,2 εκατομμύρια μετακινούνται ελεύθερα στην αγορά. Τα υπόλοιπα 2,4 εκατομμύρια bitcoins δεν έχουν εξορυχθεί ακόμη.

Στην περίπτωση της «Οικογένειας των Bitcoin» το 26% των κρυπτονομισμάτων τους βρίσκονται σε «καυτά» ψηφιακά πορτοφόλια και χρησιμοποιούνται για επενδύσεις. Το υπόλοιπο 74% βρίσκεται σε «κρύες» συσκευές, διεσπαρμένες ανά τον πλανήτη και εμπεριέχουν bitcoin, ethereum και litecoin.

Oι υπόγειες ελβετικές αποθήκες

Βαθειά στις ελβετικές Αλπεις, χωρίς πρόσβαση στο internet, βρίσκονται και οι αναβαθμισμένες πρώην στρατιωτικές αποθήκες οι οποίες προστατεύονται από ένοπλη ομάδα και παρακολουθούνται δορυφοορικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χapo.

Η Coinbase εξαγόρασε τη Xapo το 2019 για να προστατεύσει τις περιουσίες των χρηστών της.

Παρ’ όλα αυτά, ο Didi προτιμά την αποκέντρωση της ασφάλειας: «δε χρησιμοποιώ τράπεζες ή ταχυδρομεία. Τί θα συμβεί εάν αυτές οι εταιρείες καταρρεύσουν; Πού θα βρεθούν τα Bitcoin μου; Θα έχω πρόσβαση; Δεν βασίζομαι σε τίποτα από αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: 

Ανάλυση Goldman Sachs: Η καλοκαιρινή στασιμότητα και οι επενδύσεις της επόμενης ημέρας (γραφήματα) 

Τράπεζες: Στον δρόμο για τη Βουλή η ρύθμιση του αναβαλλόμενου φόρου 

Bitcoin: Ξεπέρασε και πάλι το φράγμα των 50.000 δολαρίων – Πρόβλεψη για $100.000

Exit mobile version