search icon

Bloomberg

Τραπεζίτης παραιτήθηκε επειδή ήταν δυσαρεστημένος με τα bonus – Τώρα αναγκάζεται να επιστρέψει $1,6 εκατ. στην τράπεζα

Το 2018 o Λόρεντ Αζούτ ισχυριζόταν ότι έχει πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης και αποφάσισε να κινηθεί νομικά μηνύοντας τη Messier Maris & Associes - Τι αποφάσισε τελικά το δικαστήριο

Το 2018, υψηλόβαθμο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Messier Maris & Associes στο Παρίσι, ισχυριζόταν ότι έχει πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης.

Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να κινηθεί νομικά μηνύοντας μάλιστα την τράπεζα. Στη συνέχεια, κατάφερε να λάβει αποζημίωση ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ αφού έπεισε τους δικαστές για τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Όμως η έντονη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών συνεχιζόταν και η υπόθεση δεν είχε κλείσει. Την προηγούμενη εβδομάδα, δικαστήριο του Παρισιού εκδίκασε την οριστική απόφαση και τελικά η υπόθεση λήγει άδοξα για τον τραπεζίτη. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο τραπεζίτης όχι μόνο δεν κερδίζει αυτή τη μάχη αλλά θα βρεθεί να χρωστάει κιόλας στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα…

Τι έχει συμβεί

Ο Λόρεντ Αζούτ τα χάνει όλα και αναγκάζεται να επιστρέψει το ποσό της αποζημίωσης στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αφού όπως αποδείχτηκε όλα αυτά τα έκανε για να συκοφαντήσει την τράπεζα και να βγάλει συγχρόνως και χρήματα από την όλη υπόθεση. Αυτό το κόλπο είναι γνωστό στην Γαλλία με την ονομασία «βραβείο d’acte». Χρησιμοποιείται συχνά από τραπεζίτες και υπαλλήλους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η συμπεριφορά των εργοδοτών τους είναι απαράδεκτη. Δεν αντέχουν να συνεχίσουν να εργάζονται για λογαριασμό του συγκεκριμένου εργοδότη και αναγκάζονται να φύγουν από την εταιρεία ενώ στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι εργαζόμενοι ενώ έχουν τη δυνατότητα να παραιτηθούν προτιμούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη μηνύοντας τα αφεντικά τους και, στη συνέχεια, αν σταθούν τυχεροί καταφέρνουν να συλλέξουν με αθέμιτα μέσα τεράστια χρηματικά ποσά. 

Στη Γαλλία, διατάξεις επιτρέπουν στους υπαλλήλους να καταγγείλουν έναν εργοδότη ο οποίος από την πλευρά του δεν τηρεί κατά γράμμα μια εργασιακή σύμβαση.

Η ιστορία του Αζούτ

Τα τέσσερα πρώτα χρόνια μετά την πρόσληψή του το 2011 στον τομέα της διαχείρισης των τηλεπικοινωνιών, των μέσων και της τεχνολογίας της τράπεζας, ο Αζούτ συγκέντρωσε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια ευρώ μέσω ενός προγράμματος εγγυημένων μπόνους. Τα μπόνους αποσκοπούσαν στο να διασφαλίσουν ότι η αμοιβή του ήταν επαρκής καθώς εκείνος προσέφερε πολλά στην εταιρεία με την αύξηση και επέκταση της πελατείας. Η συμφωνία αυτή θα ίσχυε έως ότου άρχιζε να συλλέγει μπόνους «προέλευσης» με βάση την απόδοση.

Εγγυημένο μπόνους

Οι δικαστές θεώρησαν ότι η σταδιακή κατάργηση του εγγυημένου μπόνους ήταν δικαιολογημένη, δεδομένου ότι ο Aζούτ είχε λάβει 1,1 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο των εγγυημένων μπόνους το 2015. «Οι παραβιάσεις του εργοδότη δεν φαίνεται να ήταν αρκετά σοβαρές για να εμποδίσουν τη συνέχιση της εργασίας», έκρινε το Εφετείο του Παρισιού.

Διαβάστε ακόμα:

Ισχυρές «συμμαχίες» στον διαγωνισμό για την ψηφιοποίηση στα Yποθηκοφυλακεία (pics)

Εξοικονομώ κατ’ οίκον 2021: Αυτά είναι τα 3 νέα προγράμματα τους επόμενους μήνες – Τι αλλάζει

Exit mobile version