Η Ελίζαμπεθ Χολμς είχε «βάλει στο μάτι» μερικές από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Αμερικής. Ήταν μέρος της προσπάθειάς της να βρει επενδυτές οι οποίοι θα στήριζαν τα μεγαλόπνοα σχέδιά της και φυσικά … τη Theranos, τη νεοσύστατη εταιρεία της.
Μάλιστα, έμπιστο πρόσωπο της οικογένειας DeVos η οποία εξαπατήθηκε από τη Χολμς, αποκάλυψε πως η Αμερικανίδα επιχειρηματίας επιθυμούσε να αποφύγει την πίεση και έλεγχο από μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες για να εισαχθεί η start up της στο χρηματιστήριο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο στόχευε σε συγκεκριμένους ιδιώτες επιχειρηματίες και μεγαλοεπενδυτές.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η Λίζα Πίτερσον, διαχειρίστρια της περιουσίας της οικογένειας DeVos η οποία έχασε 100 εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας στη Theranos, υποστήριξε πως η επιχειρηματίας για καιρό προσπαθούσε να προσεγγίσει τη γνωστή οικογένεια.
Προκειμένου να πείσει πλούσιους επενδυτές να ποντάρουν στην εταιρεία της, τους παρουσίαζε ογκώδη επενδυτικά βιβλιοδέματα αλλά και εμπεριστατωμένες έρευνες αναφορικά με την επιτυχία της τεχνολογίας της. Τους ξεναγούσε ακόμη και στα κεντρικά της εταιρείας στο Palo Alto της Καλιφόρνια υποβάλλοντάς τους σε μια εξατομικευμένη επιτόπια εξέταση αίματος.
Η οικογένεια DeVos έδωσε την υποστήριξή της στη Χολμς το 2014. Αμέσως, η Theranos χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο καυτές εταιρείες της Silicon Valley και η πολλά υποσχόμενη νεαρή ιδιοκτήτριά της φιγούραρε στα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών ως η «γυναικεία εκδοχή του Στιβ Τζομπς».
«Προσέγγισε πέντε ή έξι οικογένειες για να τους πείσει να επενδύσουν στην εταιρεία της», είπε η Πίτερσον στους ενόρκους στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. «Μας προσκαλούσε να συμμετάσχουμε σε αυτή την ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η Theranos προέβλεπε έσοδα για το 2015 τα οποία ανέρχονταν σε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Η εν λόγω κατάθεση έριξε φως στον τρόπο με τον οποίο η Χολμς «άπλωνε τα δίχτυα» της για να προσεγγίσει και τελικά να πείσει μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να επενδύσουν στην εταιρεία της.
Εκτός από την οικογένεια DeVos, θύματά της πλεκτάνης της νεαρής επιχειρηματία υπήρξαν επίσης ο Ρούπερτ Μέρντοχ αλλά και η Άλις Γουόλτον, κληρονόμος της Walmart Inc.
Υπενθυμίζεται πως η Χολμς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 έτη εάν αποδειχθεί τελικά η ενοχή της για εξαπάτηση ασθενών και επενδυτών αναφορικά με την ιατρική τεχνολογία της εταιρείας της.
Διαβάστε ακόμη
Αποζημιώσεις ενοικίων: Πώς θα λύσει η ΑΑΔΕ τον «γρίφο» με τις υπεκμισθώσεις ακίνητων
Τράπεζα Πειραιώς: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πράσινο ομόλογο ύψους έως 500 εκατ. ευρώ