search icon

Bloomberg

Παρίσι: Τα ξενοδοχεία μείωσαν τις τιμές κατά 41% για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ζήτηση για πολυτελή καταλύματα μειώθηκε δραματικά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τα ποσοστά πληρότητας να φτάνουν μόλις το 15% για ορισμένες ημερομηνίες του Ιουλίου

Οι ξενοδόχοι στο Παρίσι έχουν προβεί σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κόστη των καταλυμάτων έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 41% σε σχέση με το ανώτατο επίπεδο τιμών τους, γεγονός που υπογραμμίζει ότι πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου, ίσως υπερεκτίμησαν την όρεξη των επισκεπτών για ακριβά δωμάτια.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ταξιδιωτικών πληροφοριών Lighthouse, τα καταλύματα στο Παρίσι καταγράφουν τώρα έναν μέσο όρο τιμής 313 ευρώ (περίπου 340 δολάρια) ανά διανυκτέρευση, για την περίοδο έως 11 Αυγούστου. Αυτή η τιμή παρουσιάζει σημαντική μείωση σε σύγκριση με την τιμή των 531 ευρώ κατά την υψηλή τουριστική περίοδο, που είχε καταγραφεί περίπου 11 μήνες πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες.

Παρότι, οι τρέχουσες τιμές είναι ακόμη υψηλότερες από τον μέσο όρο των 175 ευρώ της ίδιας περιόδου το περασμένο καλοκαίρι, η πτώση τους καταδεικνύει ότι οι επισκέπτες δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, ακόμη και για ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως οι ολυμπιακοί αγώνες, που διοργανώνονται για πρώτη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα μετά από 100 χρόνια.

Οι ξενοδόχοι που κατάφεραν να αποφύγουν σημαντικές μειώσεις τιμών είναι αυτοί που επέλεξαν πιο συνετές αυξήσεις εξαρχής. Η Laetitia Brandariz-Berrut, διαχειρίστρια του τεσσάρων αστέρων Hotel Bedford και του τριών αστέρων Hotel de l’Arcade, αμφότερα στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, δήλωσε ότι χρέωσε ένα premium 20% έως 25% πέρα από τις ανώτατες τιμές που ίσχυαν προηγουμένως.

«Δεν μπορείς να είσαι πολύ άπληστος και να προσπαθείς να πουλήσεις δωμάτια σε μη ρεαλιστικές τιμές», αναφέρει η Brandariz-Berrut. «Κρατήσαμε τις τιμές μας και πήραμε το ρίσκο να μην τις ρίξουμε», προσθέτει

Παρίσι: Ένας πολυτελής παράδεισος

Το Παρίσι δεν είναι απλά γνωστό για τα ιστορικά του αξιοθέατα και την τέχνη, αλλά και για τα πολυτελή καταλύματά του. Σύμφωνα με το Bloomberg, η πόλη διαθέτει πολλές επιλογές πεντάστερων ξενοδοχείων που προσφέρουν απαράμιλλη πολυτέλεια και εξυπηρέτηση.

Μοναδικά ξενοδοχεία

Hotel Plaza Athénée: Το κόστος για μια διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής μπορεί να αγγίξει τα 44.000 δολάρια. Το ξενοδοχείο είναι γνωστό για το στυλ και την κομψότητά του, προσελκύοντας τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Ritz Paris: Το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο διαθέτει την Imperial σουίτα, το κόστος της οποίας αγγίζει το εκπληκτικό ποσό των 70.000 δολαρίων ανά διανυκτέρευση.

Hôtel de Crillon: Ένα παλάτι του 18ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο το 1909. Το Les Grands Appartements, σχεδιασμένο από τον Karl Lagerfeld, εκτείνεται σε περισσότερα από 335 τετραγωνικά μέτρα και έχει φιλοξενήσει πολλές διάσημες προσωπικότητες, βασιλείς και αρχηγούς κρατών.

Chateau de Villette: Για όσους επιθυμούν ένα διάλειμμα από την πόλη, αυτό το κτήμα του 17ου αιώνα βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το Παρίσι. Γνωστό ως «Μικρές Βερσαλλίες», προσφέρει νεοκλασική πρόσοψη και μία εβδομάδα διαμονής κοστίζει σχεδόν 270.000 δολάρια.

Υψηλή γαστρονομία

Η Γαλλία είναι η γενέτειρα των αστεριών Michelin, και το Παρίσι δεν απογοητεύει με την πληθώρα των πολυτελών εστιατορίων του. Στην πόλη υπάρχουν 630 εστιατόρια με αστέρια Michelin, μεταξύ αυτών, εννέα διαθέτουν τρία αστέρια.

Le Cinq: Βρίσκεται στο Four Seasons Hotel George V και προσφέρει πιάτα από τον βραβευμένο σεφ Christian Le Squer. Το κελάρι του εστιατορίου διαθέτει περισσότερα από 50.000 μπουκάλια κρασιού.

Restaurant Kei: Συνδυάζει ιαπωνική και δυτική κουζίνα, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Epicure: Στο Le Bristol Paris, σερβίρει κλασικά γαλλικά πιάτα σε έναν χώρο απαράμιλλης κομψότητας.

Πρωτότυπες δραστηριότητες

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες στην πόλη του φωτός.

Βαρκάδα στον Σηκουάνα: Με πολυτελή ιδιωτικά γιοτ, μπορείτε να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα της πόλης από το ποτάμι.

Ιδιωτική εμπειρία αγορών στο Samaritaine: Ένα από τα παλαιότερα πολυκαταστήματα της πόλης, το οποίο πλέον ανήκει στην LVMH και προσφέρει αποκλειστικές αγοραστικές εμπειρίες.

Τα πολυτελή ξενοδοχεία στο Παρίσι έχουν δεχτεί σημαντικό πλήγμα, παρόλο που δεν αύξησαν τις τιμές τους στον ίδιο βαθμό με τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων. Η ζήτηση για πολυτελή καταλύματα μειώθηκε δραματικά πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες, με τα ποσοστά πληρότητας να φτάνουν μόλις το 15% για ορισμένες ημερομηνίες του Ιουλίου. Οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με υπερφορτωμένες γραμμές του μετρό, αυστηρότερες περιμέτρους ασφαλείας και ανησυχίες για την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης μπορεί να αποθάρρυναν τους επισκέπτες από το να κάνουν κρατήσεις ή ακόμα και να προκαλέσουν ακυρώσεις.

Μελλοντικές προοπτικές στην ξενοδοχειακή αγορά

Παρά τις προκλήσεις, η συνολική πληρότητα των ξενοδοχείων παραμένει σταθερή αγγίζοντας το 78,2% την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου και το 76,2% την τέταρτη, σε σύγκριση με το 51,4% και το 50,1% των αντίστοιχων εβδομάδων του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ερευνών MKG Consulting.

Η πληρότητα μειώνεται την εβδομάδα της 5ης Αυγούστου στο 48,3%, παραμένοντας σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 44,8% της προηγούμενης χρονιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της MKG, Βαγγέλης Παναγιώτης, δήλωσε ότι: «Βλέπουμε μια καλή δυναμική, και οι κρατήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμβάλλουν στην αντιστάθμιση του αδύναμου Ιουνίου και των αρχών Ιουλίου. Και οι τιμές δεν είναι κακές. Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η αγορά διορθώνεται από μόνη της».

Τα ξενοδοχεία ωστόσο έχουν ακόμη χρόνο να γεμίσουν τα δωμάτιά τους, μέχρι και τις 11 Αυγούστου. Με τη μεγάλη προσμονή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πόλη του Παρισιού παραμένει στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμη  

Χαμέντ Ελ Σιάτι: Ο μεγιστάνας του Νείλου έφτασε και στο Ελληνικό – Η επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (pics)

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Γιατί είναι δύσκολη εξίσωση η μείωση του ΦΠΑ  

Epsilon Net: Πώς θα ανεβάσει τον πήχη στο εξωτερικό – Πρώτα, Ευρώπη, μετά Αμερική (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version