search icon

Bloomberg

Οι Ρώσοι το γυρίζουν στο trading για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Τον τελευταίο καιρό, μια 54χρονη έχει κάνει μια μικρή περιουσία, καθώς το ακατέργαστο πετρέλαιο εκτινάχτηκε

Όταν η Natalia Orlova δεν εργάζεται 400 δολάρια το μήνα σε εργοστάσιο της Μόσχας που κατασκευάζει διαστημικές ρουκέτες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, είναι κολλημένη στην εμπορική εφαρμογή που χρησιμοποιεί, για να κερδοσκοπεί από το πετρέλαιο.

Τον τελευταίο καιρό, η 54χρονη έχει κάνει μια μικρή περιουσία, καθώς το ακατέργαστο πετρέλαιο εκτινάχτηκε σε υψηλό τριετίας, με μερικά από αυτά τα κέρδη να συνδέονται με τις τελευταίες κυρώσεις της Αμερικής στη Ρωσία. Όπως δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι, η Orlova αναφέρει ότι το καθημερινό trading είναι το κλειδί για την επιβίωση σε περιβάλλον οικονομικής υστέρησης: αγόρασε μόνο ένα νέο Infiniti και κάνει οικονομίες για να αγοράσει ένα διαμέρισμα για τα δύο εγγόνια της.

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι το ένα μέρος όπου μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε τη ζωή σας και να βγείτε από τη φτώχεια», δήλωσε ο Orlova σε ένα καφενείο κοντά στο διαμέρισμα τριών δωματίων του 1950 σε ένα δυτικό προάστιο της Μόσχας, χαμογελώντας καθώς δείχνει το tablet που έβγαλε από το floral πορτοφόλι της. “Από χθες το βράδυ, είμαι πάνω από 1,5 εκατομμύρια ρούβλια (24.000 δολάρια).”

Κάνει εξαιρετικά καλά – η πλειοψηφία των Ρώσων, των οποίων οι θέσεις εργασίας δεν είναι αρκετές για να πληρωθούν οι λογαριασμοί, θα πρέπει να εργάζονται επί πολλά χρόνια για να κερδίσουν τόσα πολλά. Είτε δοκιμάζουν την τύχη τους στις αγορές, είτε οδηγούν Uber, είτε ασχολούνται με Bitcoin ή αναζητώντας θέση πρωταγωνιστού στο YouTube, όλο και περισσότεροι Ρώσοι κάνουν δεύτερες δουλειές μόνο και μόνο για να παραμείνουν στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, καθώς η Ρωσία διανύει τη μεγαλύτερη περίοδο ύφεσης της 18χρονης κυριαρχίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχεδόν τέσσερις από τις δέκα οικογένειες αγωνίζονται να αγοράσουν τρόφιμα και είδη ένδυσης, σύμφωνα με έρευνα της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ρωσίας.

Exit mobile version