search icon

Bloomberg

Ο Τζακ Ντόρσεϊ για την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ: «Όλα πήγαν στραβά»

Υπό τον Μασκ, το προσωπικό του Twitter μειώθηκε δραστικά και η πλατφόρμα βρέθηκε εν μέσω διαδοχικών κρίσεων

Ο συνιδρυτής του twitter, Τζακ Ντόρσεϊ– κάποτε υποστηρικτής της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων – ασκεί τώρα έντονη κριτική στον νέο ιδιοκτήτη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το deal.

Ερωτηθείς αν ο Μασκ απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος δυνατός διαχειριστής της πλατφόρμας, ο Ντόρσεϊ είπε: «Όχι. Ούτε πιστεύω ότι ενήργησε σωστά αφότου συνειδητοποίησε ότι timing της εξαγοράς ήταν κακό. Ούτε νομίζω ότι το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να εξαναγκάσει την πώληση».

Αφού οι χρηματιστηριακές αγορές γύρισαν αρνητικά λίγο μετά την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter, ο Μασκ προσπάθησε να αποσυρθεί από τη συμφωνία. Αυτό προκάλεσε μια δικαστική διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά στην αρχική τιμή της προσφοράς.

«Όλα πήγαν στραβά», έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Bluesky, την εναλλακτική πλατφόρμα του Twitter.

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τον Μασκ για χρόνια και του πρότεινε να εμπλακεί στην εξαγορά του Twitter, είχε προηγουμένως ταχθεί δημοσίως υπέρ της συμφωνίας. Πέρυσι, χαρακτήρισε τον Μασκ ως «τη μοναδική λύση που εμπιστεύομαι» για το Twitter.

Την Παρασκευή, ένας χρήστης του Bluesky είπε ότι ήταν αρκετά λυπηρή η κατάληξη της εξαγοράς, με τον Ντόρσεϊ να συμφωνεί. Αλλά το Twitter «δεν θα είχε επιβιώσει ποτέ ως δημόσια εταιρεία», πρόσθεσε σε άλλη ανάρτηση. “Θα προτιμούσατε να ανήκει σε hedge funds και ακτιβιστές της Wall Street; Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση».

Υπό τον Μασκ, ο οποίος ανέλαβε στα τέλη Οκτωβρίου, το προσωπικό του Twitter μειώθηκε δραστικά και η πλατφόρμα βρέθηκε εν μέσω διαδοχικών κρίσεων, μεταξύ άλλων για το σχέδιό του για την επαλήθευση των χρηστών. Ο Μασκ πρότεινε μια συνδρομητική υπηρεσία για το Twitter στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να αποκτούν ένα μπλε σημάδι ελέγχου για 8 δολάρια το μήνα.

«Η πληρωμή είναι παγίδα και δεν είμαι καθόλου σύμφωνος με αυτό», ανέφερε ο Ντόρσεϊ στο Bluesky. «Τα συστήματα πληρωμών που χρησιμοποιούνται για αυτή την απόδειξη αποκλείουν εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπους».

Διαβάστε ακόμη

«Huxit»: Η επόμενη υπαρξιακή απειλή της Ε.Ε. – Τι συμβαίνει στην Ουγγαρία (γράφημα)

«Τσουνάμι» επενδύσεων από την οικογένεια Βαφειά

Τεκμήρια: Πώς θα χαλαρώσει η «θηλιά» για 1,7 εκατομμύρια φορολογουμένους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version