Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ζήτησε από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν από τις πλατφόρμες τους εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, μετά την αύξηση των περιστατικών deepfake.
Η Επιτροπή Επικοινωνιακών Προτύπων της Κορέας θα δημιουργήσει μια γραμμή επικοινωνίας όλο το εικοσιτετράωρο με την Telegram για άμεσες και συνεχείς διαβουλεύσεις για την πάταξη της εξάπλωσης των deepfakes, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη. Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε το Telegram ως το κύριο κανάλι διανομής περιεχομένου deepfake και δεν κατονόμασε άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ανακοίνωσή της.
Παρά την υπόσχεση της αστυνομίας να αντιμετωπίσει επιθετικά τη διάδοση των deepfakes, οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης μέσω διαδικτύου στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν σε 297 μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου φέτος, σε σύγκριση με 180 περιπτώσεις το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της
Η απόφαση της Νότιας Κορέας έρχεται την ώρα που ο ιδρυτής της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη στη Γαλλία με την κατηγορία ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων απέτυχε να καταπολεμήσει επαρκώς το έγκλημα στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Τα περισσότερα deepfakes είναι βίντεο και εικόνες που επινοούνται με την αντιστοίχιση του προσώπου μιας διασημότητας στο σώμα κάποιου άλλου. Κάποια χρησιμοποιούνται για να εξαπατήσουν τους καταναλωτές ή για να βλάψουν τη φήμη πολιτικών και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στις 8 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ κατέστησε παράνομη τη χρήση φωνής που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη σε ρομποτικές κλήσεις από εταιρείες. Η απαγόρευση ήρθε δύο ημέρες μετά την έκδοση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών εντολής παύσης και εγκατάλειψης κατά της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για μια ηχητική deepfake του προέδρου Τζο Μπάιντεν.
Νομοθέτες στη Νότια Κορέα πρότειναν νομοσχέδιο για την τροποποίηση της νομοθεσίας σχετικά με την κατοχή ή την προβολή βίντεο deepfake. Επί του παρόντος, ένα άτομο που παράγει deepfakes με σκοπό τη διανομή μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και πέντε ετών ή να αντιμετωπίσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων γουόν (37.448 δολάρια).
Διαβάστε ακόμη
Fourlis: Μεγάλη συμφωνία με την Foot Locker, αποκτά παρουσία σε 8 χώρες στη ΝΑ Ευρώπη (pic)
Motor Oil: Ισχυρή κερδοφορία στο α’ εξάμηνο 2024 – Αύξηση 31%, στα 362 εκατ. ευρώ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ