Οι μέτοχοι της Netflix απέρριψαν σε ψηφοφορία την πρόταση για τις αποζημιώσεις των επικεφαλής της πλατφόρμας, στους οποίους συμπεριλαβάνονται οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς.
Ο Σαράντος υποτίθεται ότι θα λάμβανε αποδοχές έως και 40 εκατομμύρια δολάρια για μισθούς, μπόνους και δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών, ενώ ο Πίτερς, ο οποίος ορίστηκε συνδιευθύνων σύμβουλος τον Ιανουάριο, υποτίθεται ότι θα έπαιρνε 34,6 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ριντ Χέιστινγκς , συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, θα έχει απολαβές ύψους 3 εκατ. δολαρίων.
Οι μέτοχοι ψήφισαν κατά των προτεινόμενων αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια ετήσιας συνέλευσης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Το διοικητικό συμβούλιο της Netflix μπορεί να αγνοήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως έχει κάνει άλλωστε στο παρελθόν, αν και η ψηφοφορία είναι σημαντική δεδομένης της τρέχουσας διαμάχης μεταξύ των μεγάλων στούντιο του Χόλιγουντ και των σεναριογράφων.
Οι απεργοί σεναριογράφοι του Χόλιγουντ έχουν κατακεραυνώσει τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης επειδή πληρώνουν τα στελέχη τους πάρα πολλά χρήματα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τους μισθούς του επικεφαλής της Walt Disney Co. Μπομπ Ίγκερ και του επικεφαλής της Warner Bros. Discovery Inc. Ντέιβιντ Ζάσλαβ. Οι σεναριογράφοι υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις που ζητούν στις αποδοχές είναι πολύ μικρότερες από ό,τι κερδίζουν ετησίως μια χούφτα μεγιστάνες του κλάδου. Το σωματείο τους ξεκίνησε απεργία στις αρχές Μαΐου με τα μέλη του να απαιτούν υψηλότερες αμοιβές εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν τα κινηματογραφικά προϊόντα.
Οι περισσότερες από τις ψηφοφορίες έγιναν προτού η Ένωση Σεναριογράφων Αμερικής (Writers Guild of America) η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 11.500 σεναριογράφους, συστήσει στους μετόχους να καταψηφίσουν τα πακέτα σε δημόσια επιστολή της την περασμένη εβδομάδα, είπε η ανώνυμη πηγή.
Διαβάστε ακόμη
Μεχμέτ Σιμσέκ: Ο Ερντογάν επιλέγει τον αγαπημένο των αγορών για «τσάρο» της τουρκικής οικονομίας
Πανέτα στη Le Monde: Η ΕΚΤ δεν έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων
Από την έλλειψη, στην υπερπροσφορά – Πώς η Ευρώπη κατέληξε να εξάγει άνθρακα (πίνακες)