Η σουηδική εταιρεία πληρωμών Klarna Group κατέθεσε αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ, τερματίζοντας τις πολύμηνες εικασίες ότι η εταιρεία ετοιμάζει εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Η Klarna υπέβαλε εμπιστευτικά σχέδιο δήλωσης καταχώρισης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την ΑΜΚ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Ο αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν και το εύρος των τιμών δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.
Αν και δεν δόθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες στην ανακοίνωση, οι αναλυτές τον περασμένο μήνα ανέβασαν την αποτίμηση της Klarna σε περίπου 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού ο μέτοχος Chrysalis Investments αύξησε την αξία της συμμετοχής του στην fintech σε 120,6 εκατομμύρια λίρες (154 εκατομμύρια δολάρια).
Αυτό θα σηματοδοτούσε μια βελτίωση από την τιμή των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε στον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων το 2022, αλλά όλα αυτά απέχουν πολύ από την τιμή των 45,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η Klarna σε έναν γύρο άντλησης κεφαλαίων το 2021, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Η επίσημη έναρξη των διαδικασιών εισαγωγής στο χρηματιστήριο ήρθε παρά τις αναταράξεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Τον Οκτώβριο, οι μέτοχοι της Klarna ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας – του Μάικλ Γουόλερ- αφού ο ίδιος και ο συνιδρυτής Βίκτορ Γιάκομπσον συγκρούστηκαν επανειλημμένα με τον πρόεδρο Μάικ Μόριτζ και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σεμπάστια Σεματόβσκι.
Η Klarna ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι το δημόσιο ντεμπούτο της αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και άλλες συνθήκες.
Διαβάστε ακόμη
ΑΠΣΙ Πίνδος: Πως η στροφή του Ελληνα στο κοτόπουλο «εκτόξευσε» το Συνεταιρισμό
Η μάχη δισεκατομμυρίων για τη F1 του 2026 κορυφώνεται – Ποιες χώρες διεκδικούν τη φιλοξενία
Πώς η Ευρώπη μπορεί να αποφύγει ή να σταματήσει τους δασμούς του Τραμπ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα