search icon

Bloomberg

Κίνα: Ρεκόρ στην παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας το 2022

Η επέκταση της εγχώριας ηλιακής αγοράς μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των εξωτερικών πιέσεων και κινδύνων για τους κινέζους κατασκευαστές πάνελ, αφού οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εμπορική έρευνα για το αν παρακάμπτουν τους δασμούς

Η Κίνα προχωρά σε ρεκόρ εγκαταστάσεων αιολικής και ηλιακής ενέργειας, καθώς η χώρα προσπαθεί να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους, μειώνοντας παράλληλα την ενεργειακή εξάρτησή της από τον υπόλοιπο κόσμο.

Επιπλέον, θα προσθέσει 140 γιγαβάτ ισχύος από τις καθαρές πηγές ενέργειας, δήλωσε ο Τάο Γιε, ερευνητής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, της κορυφαίας υπηρεσίας οικονομικού σχεδιασμού της χώρας. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος μαζί το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του BloombergNEF.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θέλει να ξεπεράσει τον επίσημο στόχο της για την υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις, οι παραγωγοί αιολικού και ηλιακού εξοπλισμού και οι κρατικοί όμιλοι κοινής ωφέλειας συνεχίζουν να προωθούν φιλόδοξα σχέδια. Η Κίνα στοχεύει σε 1.200 γιγαβάτ αιολικής και ηλιακής παραγωγικής ικανότητας έως το 2030 και διέθετε 678 γιγαβάτ στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με το BloombergNEF.

Η ηλιακή ενέργεια θα συνεισφέρει περίπου 70 έως 75 γιγαβάτ φέτος, προτού αυξηθεί στα 100 γιγαβάτ ετησίως από το 2023, δήλωσε ο Τάο Γιε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που διοργανώθηκε από την Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταϊκών της Κίνας. Η επέκταση της εγχώριας ηλιακής αγοράς μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση των εξωτερικών πιέσεων και κινδύνων για τους κινέζους κατασκευαστές πάνελ, αφού οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εμπορική έρευνα για το αν παρακάμπτουν τους δασμούς, δήλωσε στο φόρουμ ο Wang Shijiang, επικεφαλής γραμματέας της CPIA.

Με μια σημαντική εγχώρια βιομηχανία κατασκευής ηλιακών πάνελ και ανεμογεννητριών, η επιθετική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παίζει επίσης ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για ενισχυμένη ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω της παγκόσμιας αναταραχής στις αγορές εμπορευμάτων. Για τον ίδιο λόγο, το Πεκίνο στηρίζεται στη βιομηχανία άνθρακα για να αυξήσει την παραγωγή και να κατασκευάσει και να αναβαθμίσει θερμοηλεκτρικούς σταθμούς για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της μεταβλητής παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

“Η παραδοσιακή μας ενέργεια, είτε ο άνθρακας είτε η ηλεκτροπαραγωγή με καύση άνθρακα, θα διατηρήσει κάποια ανάπτυξη και ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να είναι ταχύτερος από τα προηγούμενα ένα με δύο χρόνια”, δήλωσε ο Τάο Γιε.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Γεράρδος: Το «μυστικό» της Πλαίσιο Computers και η συμβουλή προς τους νεότερους επιχειρηματίες

COSMOTE: «Χρυσό» μέρισμα €180 εκατ. στον ΟΤΕ – Τι αναμένει για το 2022

Το πακέτο και ο ανασχηματισμός, οι ναυτιλιακές στο ΧΑ, οι αμερικανικές επενδύσεις και τα… κινέζικα στα Πλαστικά Κρήτης

Exit mobile version