Καφές με ελαιόλαδο;
Γιατί όχι, απαντάει η Starbucks, η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει στην Ιταλία μια νέα σειρά ροφημάτων καφέ, η οποία θα περιέχει ελαιόλαδο, μαγειρεμένο στον ατμό μαζί με γάλα αμυγδάλου.
Η πρωτότυπη σειρά θα φέρει την ονομασία «Oleato» και θα είναι αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά στα καταστήματα της γειτονικής χώρας, η οποία φημίζεται για το… λάδι της.
Μέσα στο 2023, πάντως, η αμερικανική εταιρεία, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως, φιλοδοξεί να επεκτείνει το νέο προϊόν και σε νέες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Μέση Ανατολή και Ηνωμένο Βασίλειο.
Ας σημειωθεί ότι το ελαιόλαδο, το οποίο αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της μεσογειακής διατροφής, θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία του ανθρώπου.
Τα Starbucks άνοιξαν το πρώτο κατάστημα στην Ιταλία το 2018, εστιάζοντας σε κεντρικά σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Μέχρι στιγμής, το πελατολόγιο στηρίζεται κυρίως στους τουρίστες, καθώς οι ντόπιοι προτιμούν να απολαμβάνουν το ρόφημά τους στα μικρότερα και πιο οικογενειακά καφέ.
Ο Χάουρντ Σουλτς, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του κολοσσού, ξεκίνησε το εγχείρημά του, έπειτα από ένα προσωπικό ταξίδι στην Ιταλία. Μάλιστα, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη χώρα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν ερχόμαστε να δείξουμε στους Ιταλούς πώς να φτιάχνουν καφέ».
Πίσω στις ΗΠΑ, πάντως, τα Starbucks έχουν μια μακρά ιστορία καινοτομίας και έρευνας, ανακαλύπτοντας νέους συνδυασμούς γεύσεων και εφευρίσκοντας ταχύτερα μηχανήματα.
Διαβάστε ακόμα: