Η Ινδία σχεδιάζει την πρώτη της επανδρωμένη, διαστημική αποστολή στη Σελήνη μέχρι το 2040, έχοντας καταφέρει να προσεληνωθεί στον δορυφόρο του πλανήτη μας πριν από λίγους μήνες.
Η χώρα δημιουργεί τον νέο της «οδικό χάρτη», το πλάνο της για την εξερεύνηση του σεληνιακού τοπίου, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας οχήματος νέας γενιάς και νέας πλατφόρμα εκτόξευσης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείου του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Η επίσκεψη των Ινδών στη Σελήνη θα ενισχύσει το ρόλο τους στον αγώνα του διαστήματος ενώ θα εντείνει και τον διεθνή ανταγωνισμό.
Σημειωτέον πως η χώρα ήταν η πρώτη η οποία κατάφερε να προσεληνωθεί κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης τον Αύγουστο μετά από την πρόσφατη αποτυχία της Ρωσίας. Η Ινδία, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει επίσης στείλει ερευνητικό δορυφόρο για την μελέτη του Ηλίου.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αναμένεται να αποστείλουν τους πρώτους αστροναύτες για την εξερεύνηση του νότιου πόλου της Σελήνης μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με την αποστολή γνωστή και ως Artemis III.
Η Κίνα, από την πλευρά της, σκοπεύει να προσεληνώσει αστροναύτες επιτυχώς μέχρι το 2030.
Η επόμενη ινδική αποστολή η οποία θα αφορά επανδρωμένο διαστημικό όχημα φέρει το όνομα Gaganyaan και αναμένεται να λάβει χώρα το 2025. Η χώρα αποσκοπεί στην κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού μέχρι το 2035, ενώ σχεδιάζει παράλληλα την δημιουργία ενός δορυφόρου ο οποίος θα αποσταλεί στην Αφροδίτη και ενός μηχανήματος το οποίο έχει ως στόχο την εξερεύνηση της επιφάνειας του πλανήτη Άρη.
Διαβάστε ακόμη
Eurostat: Βουτιά στο 2,4% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα – Πτώση στο 4,3% στην Ευρωζώνη
Θρίλερ σε τρεις ηπείρους: Γιατί οι Αμερικανοί «ξεψαχνίζουν» το αφεντικό της Jet Oil (pics)
Ράλι έως 20% για τη μετοχή της Nexi – «Φλερτ» του CVC για πιθανή εξαγορά
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ