Η μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία κατασκευής λογισμικού IBM σχεδιάζει να μειώσει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος στη μονάδα υπηρεσιών ανάπτυξης και να προετοιμαστεί για ένα οικονομικό… ριμπάουντ από το επόμενο έτος.
Οι ευρείες απώλειες θα επηρεάσουν περίπου το 20% του προσωπικού της παγκοσμίως, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία να επηρεάζονται περισσότερο, ωστόσο περικοπές έχουν προγραμματιστεί και στις έδρες τους στην Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ιταλία και το Βέλγιο.
Οι παραπάνω ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης με ευρωπαίους εκπροσώπους της εργασίας, σύμφωνα με ενημέρωση αξιωματικού της Ένωσης.
«Οι αποφάσεις στελέχωσής μας λαμβάνονται με άξονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της IBM σε ηλεκτρονική δήλωση και συμπληρώνει, «συνεχίζουμε επίσης να πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για τους IBMers για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των πελατών μας.»
Το μεγαλύτερο χτύπημα στην μακρά πορεία της εταιρείας θα το δεχτούν η υπηρεσία πληροφορικής της IBM, η οποία χειρίζεται καθημερινές λειτουργίες υποδομής, όπως διαχείριση δεδομένων αλλά και η υποστήριξη πληροφοριών για εγκαταστάσεις, λειτουργία και επισκευή εξοπλισμού.
Η IBM δήλωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την επιχείρηση και να επικεντρωθεί στη νέα μονάδα υπολογιστών υβριδικού cloud και τεχνητής νοημοσύνης, την οποία η εταιρεία ελπίζει ότι θα την επιστρέψει στην αύξηση των εσόδων. Η IBM δήλωσε ότι στοχεύει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση ως αφορολόγητο spinoff στους μετόχους της IBM έως το τέλος του 2021.
«Θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές για την απλοποίηση και τον εξορθολογισμό της επιχείρησής μας», δήλωσε ο CEO της IBM, Τζέιμς Κάβανο και λέει «αναμένουμε το τέταρτο τρίμηνο να έχουμε έσοδα 2,3 δισ. δολάρια».
Το καμάρι της IBM, η εικονική εταιρεία blue-chip, της οποίας η απόδοση έχει ξεθωριάσει με την πάροδο των ετών, καθώς η κληρονομιά της στον τομέα των υπολογιστών mainframe και οι υπηρεσίες πληροφορικής έμειναν πίσω, άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon στράφηκαν στην αναδυόμενη αγορά του cloud – computing και βγήκαν κερδισμένες.
Διαβάστε ακόμη:
Τα… ρολόγια ποτέ δεν είναι αρκετά – Όλα τα αγαπημένα γκάτζετ του Τζέιμς Μποντ
Έλον Μασκ: Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο