Με αεροσκάφη σε μεγάλο βαθμό καθηλωμένα λόγω της πανδημίας κοραναϊού, η Singapore Airlines δοκιμάζει νέους τρόπους για να συγκεντρώσει έσοδα. Μεταξύ αυτών, η μετατροπή δύο superjumbo A380 που είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ως προσωρινά («pop-up») εστιατόρια στις 24 και 25 Οκτωβρίου.

Το γεύμα σε μια σουίτα της θρυλικής πρώτης θέσης της εταιρείας κοστίζει 400 ευρώ, στη business class κοστίζουν 200 ευρώ και έπειτα μειώνονται στα 60 ευρώ για το γεύμα στην premium οικονομική θέση και 33 ευρώ στην κλασσική οικονομική θέση. Οι πελάτες μπορούν επίσης να πληρώσουν με μίλια αν είναι σε προγράμματα frequent flyer.

Περίπου οι μισές θέσεις σε κάθε αεροσκάφος θα είναι διαθέσιμες για την εστίαση, σύμφωνα και με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης που ισχύουν στα εστιατόρια, ανέφερε η Singapore Airlines.

Καθώς οι πρώτες θέσεις εξαντλήθηκαν σε 30 λεπτά η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει μια λίστα αναμονής από τις 6 μ.μ. τοπική ώρα. Σε κανονικές πτήσεις, τα αεροσκάφη A380 μπορούν να φιλοξενήσουν έως 471 άτομα.

Η εταιρεία θα μελετήσει τη λίστα αναμονής και θα δει πώς μπορεί «να φιλοξενήσει μερικούς από αυτούς που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για αυτή τη μοναδική εμπειρία φαγητού», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Εμπορικών Επιχειρήσεων Lee Lik Hsin.

Η Singapore Airlines, η οποία υπέστη ζημιές ρεκόρ ύψους 827 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο έως τον Ιούνιο και απολύει περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της, προσπαθεί να αντλήσει έσοδα από την πώληση σειράς γευμάτων πρώτης και επιχειρηματικής κατηγορίας ενώ προσφέρει και μια υπηρεσία υπηρεσία delivery με την οποία ένας ιδιωτικός σεφ θερμαίνεται, πιάτα και εξυπηρετεί πελάτες στα σπίτια τους.