Ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός Sanofi θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή και οργάνωση μιας νέας βάσης παραγωγής ινσουλίνης στο Πεκίνο, σύμφωνα με την Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου (BDA).

Η Sanofi υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου του Πεκίνου για την Οικονομία και την Τεχνολογία της Πληροφορικής και την επιτροπή διοίκησης της BDA, για την οικοδόμηση μιας εγκατάστασης στη νότια συνοικία Γιαζουάνγκ της κινεζικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την τέταρτη βάση παραγωγής και εφοδιασμού της Sanofi που θα λειτουργήσει στην Κίνα και δρομολογεί τη μεγαλύτερη επένδυση της γαλλικής εταιρίας στην Κίνα, μέχρι σήμερα.

Ο Πολ Χάντσον εκτελεστικός διευθυντής της Sanofi σημείωσε ότι η νέα βάση παραγωγής θα χρησιμοποιεί εξελιγμένες και αυτοματοποιημένες τεχνολογίες παραγωγής, ενοποιημένα συστήματα διοίκησης τεχνολογικής αιχμής, ενώ θα λειτουργεί σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης προστατεύοντας το περιβάλλον.

Η Sanofi είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ινσουλίνης στον κόσμο και η αγορά της Κίνας για τη θεραπεία της ασθένειας είναι δυνητικά τεράστια: περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι στην ηπειρωτική χώρα, σχεδόν το 12% του πληθυσμού της, είχαν την ασθένεια από το 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το σχέδιο έρχεται καθώς το Πεκίνο φλερτάρει ξένες εταιρείες για να αυξήσουν την τοπική παρουσία τους, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η πολυετής ύφεση των διεθνών επενδύσεων. Οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, όπως η AstraZeneca Plc και η Roche Holding AG, έχουν υιοθετήσει μια στρατηγική «Στην Κίνα, για την Κίνα» για να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη κινεζική φαρμακευτική αγορά. Οι συμφωνίες της βιομηχανίας αποτελούν ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία  μεταξύ της Κίνας και των δυτικών χωρών, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις απειλούν να διαταράξουν την παραγωγή φαρμάκων και εμβολίων.

Η Sanofi εγκαινίασε πρόσφατα στη Σιγκαπούρη μια μονάδα παραγωγής εμβολίων αξίας 595 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως μια πανδημία. Στην πατρίδα της, τη Γαλλία, η εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί για επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της υγειονομικής κυριαρχίας.

Ομάδα κορυφαίων στελεχών της Sanofi, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Φρεντερίκ Ουντέα και του διευθύνοντος συμβούλου Πολ Χάντσον, συμμετείχε στην τελετή υπογραφής της σύμβασης στο Πεκίνο την Τρίτη. Η παραγωγική βάση θα εγκατασταθεί στη ζώνη οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης του Πεκίνου.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα συζητήσουν στο ραντεβού τους Μητσοτάκης – Στάρμερ – Επί τάπητος τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Φορολογικό Ν/Σ: Εισήγηση να ασφαλίζονται και τα ακινητοποιημένα Ι.Χ. έναντι φυσικών καταστροφών

ΔΕΗ: Γιατί μένουν ανοικτά τα «φουγάρα» στη Μελίτη Φλώρινας – Καμπανάκι από ΑΔΜΗΕ για τη στάθμη των νερών στα υδροηλεκτρικά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα