Κατά το ξέσπασμα του αγγλικού εμφυλίου πολέμου το 1642, το κάστρο του Warwick δέχθηκε επίθεση από στρατιώτες πιστούς στον βασιλιά που προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να ανατρέψουν τις πιστές στο Κοινοβούλιο δυνάμεις, οι οποίες όμως διατήρησαν την κυριαρχία τους. Ενώ επρόκειτο για μια μικρή αψιμαχία, το αποτέλεσμα έμελλε να επηρεάσει τον ευρύτερο αγώνα για τη χώρα.
Σήμερα, η πόλη του Warwick βρίσκεται υπό πολιορκία άλλου είδους, η οποία επίσης μπορεί να αποβεί αποφασιστικής σημασίας σχετικά με το πού κατευθύνεται το διαιρεμένο κράτος μετά από την κλιμάκωση του πολιτικού δράματος για το περιβόητο Brexit.
Η Βρετανία είναι το επίκεντρο μιας ιστορικής περιόδου αναταραχής που προκαλεί συγκρίσεις με γεγονότα τα οποία εξελίχθηκαν πριν από περίπου 400 χρόνια. Το Κοινοβούλιο έχει αναστείλει τις εργασίες του -κάτι που έγινε παράνομα, όπως αποφάνθηκε ένα δικαστήριο στη Σκωτία την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός απειλεί να παραβιάσει το νόμο για να πάρει το δρόμο του ενώ βουλευτές από όλες τις πολιτικές πτέρυγες βρίσκονται σε ανοιχτή εξέγερση, την ώρα που το μέλλον της Ιρλανδίας, βόρειας και νότιας, διακυβεύεται. Ακόμα και η βασίλισσα έχει εμπλακεί στην αναστάτωση αυτή. Και η βία κλιμακώνεται, με τις εντάσεις να εξελίσσονται έξω από το Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.
Οι βουλευτές αυτή την εβδομάδα διοργάνωσαν στη Βουλή των Κοινοτήτων μια εκδήλωση για το πώς η χώρα είχε οδηγηθεί στον εμφύλιο πόλεμο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διάλυση της Βουλής. Ο αρχηγός του κόμματος υπέρ του Brexit, ο γνωστός Nigel Farage, ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες της ψήφου που οδήγησε τη Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την παρούσα συνταγματική κρίση ως τη χειρότερη από εκείνη την ταραχώδη περίοδο του βρετανικού εμφυλίου.-