Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προτίθεται να επενδύσει 600 εκατομμύρια λίρες στον κατασκευαστικό τομέα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς προχωράει με τα σχέδια για την ενίσχυση των υποδομών.

Τα κονδύλια στοχεύουν στην εκπαίδευση έως και 60.000 περισσότερων εξειδικευμένων εργατών στον τομέα των κατασκευών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και τη βοήθεια στην κατασκευή 1,5 εκατομμυρίου κατοικιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σαββάτου. Η ανακοίνωση έρχεται πριν η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς αποκαλύψει περικοπές δαπανών δισεκατομμυρίων λιρών στην εαρινή της δήλωση την Τετάρτη.

Η ένεση ρευστότητας, μέρος της λεγόμενης ατζέντας δεξιοτήτων της βρετανικής κυβέρνησης, προτείνεται σε μια εποχή που τα οικονομικά της χώρας ελέγχονται έντονα, καθώς η Ριβς επιδιώκει την οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση των Εργατικών έχει δεσμευτεί να επενδύσει στις υποδομές, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό χωρίς να βασίζεται στη μετανάστευση – ενώ παράλληλα θα τονώσει την οικονομία.

Ο κατασκευαστικός τομέας αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις, με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας να δείχνουν περισσότερες από 35.000 κενές θέσεις εργασίας. Παράλληλα, οι εργοδότες αναφέρουν ότι πάνω από τις μισές κενές θέσεις εργασίας δεν μπορούν να καλυφθούν λόγω έλλειψης ατόμων με τις απαιτούμενες δεξιότητες, τη στιγμή που η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σαββάτου, η ανακοίνωση περιλαμβάνει 100 εκατομμύρια λίρες για τη χρηματοδότηση 10 Κολλεγίων Τεχνικής Αριστείας και 165 εκατομμύρια λίρες νέας χρηματοδότησης για να βοηθήσουν τα κολλέγια να προσφέρουν περισσότερα μαθήματα κατασκευών. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης νέες θεμελιώδεις μαθητείες από τον Αύγουστο στο πλαίσιο του προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη

Η «ακτινογραφία» της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων – Τι έδειξαν τα στοιχεία

Προκλήσεις στην ενεργειακή διαχείριση: Πώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μπλακ άουτ στο ρεύμα

Πλειστηριασμοί: Ηχηρό σφυρί για το Atlantica Eleon Grand Resort στη Ζάκυνθο με τιμή 25 εκατ. ευρώ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα