Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που αγοράσει τελικά, το Twitter, επιθυμεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους σημερινούς μετόχους της εταιρείας τεχνολογίας.
Προκειμένου βέβαια, να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του, θα πρέπει πρώτα να πείσει τους επενδυτές να αποδεχτούν την προσφορά του. «Πρόθεσή μου είναι να διατηρήσουμε όσους περισσότερους μετόχους επιτρέπει ο νόμος σε μια ιδιωτική εταιρεία, που νομίζω ότι είναι περίπου 2.000», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ σε εκδήλωση του TED στο Βανκούβερ.
Σημειώνεται πως οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είναι εκείνες οι οποίες ορίζουν τον αριθμό των μετόχων που επιτρέπεται να διαθέτει μια ιδιωτική εταιρεία, προτού της ζητηθεί να δημοσιοποιήσει τις ίδιες οικονομικές πληροφορίες που πρέπει να δημοσιοποιούν οι εισηγμένες εταιρείες.
Πράγματι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμών μετόχων είναι 2.000, ωστόσο, μειώνεται σε 500 εάν οι μέτοχοι δεν είναι διαπιστευμένοι επενδυτές ή επενδυτές με υψηλό ακαθάριστο εισόδημα. Ο Ρος Γκέρμπερ είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management, η οποία κατέχει περισσότερες από 9.000 μετοχές της εταιρείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της SEC. Την Πέμπτη έγραψε στο Twitter: «Πρέπει να λάβεις πολλά υπόψη εδώ. Η προσφορά είναι χαμηλή και κανένας μέτοχος δεν θα την δεχτεί», σχολίασε.
I think any way this shakes out for Elon. It proves that twitter has lots of potential upside in improving their business. No doubt management change is necessary. But Elon should have created a vehicle for public shareholders too. The cash offer is way low. $twtr
— Ross Gerber (@GerberKawasaki) April 14, 2022
Elon will have to come up with $69 a share cash and he wins twitter. $twtr $tsla
— Ross Gerber (@GerberKawasaki) April 14, 2022
Επιπλέον, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Kingdom Holding Company, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Twitter. Παρόλα αυτά, απέρριψε την προσφορά του Μασκ με ένα tweet. Ακόμη, ο Τζόναθαν Μπόγιαρ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Boyar Value Group, ο οποίος κατέχει περισσότερες από 38.000 μετοχές στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αποτίμηση περίπου 1,75 εκατ. δολάρια, δήλωσε ότι όλα όσα κάνει ο Μασκ είναι αντισυμβατικά.
«Δεν έχουμε ιδέα ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις για το Twitter», ανέφερε σε συνέντευξη σύμφωνα με το Bloomberg. «Χωρίς μέτοχο πλειοψηφίας και μεγάλους ακτιβιστές επενδυτές, οι μέρες του Twitter ως ανεξάρτητης εταιρείας είναι πιθανώς μετρημένες», πρόσθεσε.
I don't believe that the proposed offer by @elonmusk ($54.20) comes close to the intrinsic value of @Twitter given its growth prospects.
Being one of the largest & long-term shareholders of Twitter, @Kingdom_KHC & I reject this offer.https://t.co/Jty05oJUTk pic.twitter.com/XpNHUAL6UX
— الوليد بن طلال (@Alwaleed_Talal) April 14, 2022
Στο μεταξύ, φωτιά πήρε το Twitter με τους πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες του Twitter. Πολλά είναι τα μεγάλα ονόματα που φημολογούνται ότι επιθυμούν να εξαγοράσουν την εταιρεία τεχνολογίας, από τον Τομ Μπράντι έως στον δισεκατομμυριούχο Μαρκ Κιούμπαν.
Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Κιούμπαν σημείωσε ότι η προσφορά για την κοινωνική πλατφόρμα άνοιξε ουσιαστικά τις πύλες για όλους τους τεχνολογικούς γίγαντες. Πιστεύει επίσης, πως μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, από την Google έως το Facebook, ελέγχουν με τους δικηγόρους τους τα νέα δεδομένα. Και αν ακόμη το Twitter απορρίψει την πρόταση των 54,20 δολαρίων και ο Μασκ πουλήσει τις μετοχές του, ο Κιούμπαν πιστεύει ότι τουλάχιστον ένας από τους τεχνολογικούς γίγαντες μπορεί να κάνει πρόταση για εξαγορά.
Παράλληλα, ο Μασκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω πραγματικά να το αποκτήσω», είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε εκδήλωση της TED στο Βανκούβερ. Η προσφορά αποσκοπεί στη δημιουργία «μιας αρένας ανοιχτής για όλους που θα εξασφαλίζει την ελευθερία του λόγου», και δεν αποτελεί έναν τρόπο για να κερδίσετε χρήματα, τόνισε.
Διαβάστε ακόμα:
Φυσικό Αέριο: Ποια η νέα υπηρεσία για εξοικονόμηση ενέργειας
Η συμφόρηση στο λιμάνι της Σαγκάης βάζει στοπ στις εισαγωγές κρέατος και θαλασσινών
ΕΕΤΤ: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Vodafone – Προχωρούν οι επενδύσεις του ΟΤΕ