search icon

Bloomberg

Ethereum: Πώς ο έλεγχος από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς έφερε απολύσεις

Η Consensys μείωσε περίπου το 11% του εργατικού δυναμικού της στις αρχές του 2023, βρέθηκε στο ρυθμιστικό στόχαστρο φέτος

O πάροχος λογισμικού για το δίκτυο Ethereum, Consensys ο οποίος βρίσκεται υπό έλεγχο από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, θεωρεί εν μέρει υπεύθυνη τη ρυθμιστική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο οργανισμός για την απόφασή της να καταργήσει 162 θέσεις εργασίας ή το 20% του εργατικού δυναμικού της.

Με επικεφαλής έναν από τους συνιδρυτές του Ethereum, τον Joseph Lubin, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη επικαλέστηκε και τις ευρύτερες μακροοικονομικές συνθήκες. Το Ether, το εγγενές token του δικτύου, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία μετά το Bitcoin.

«Πολλαπλές υποθέσεις με την SEC, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, αντιπροσωπεύουν σημαντικές θέσεις εργασίας και παραγωγικές επενδύσεις που χάθηκαν λόγω της κατάχρησης εξουσίας της SEC και της αδυναμίας του Κογκρέσου να διορθώσει το πρόβλημα», έγραψε ο Lubin σε ανάρτηση στο blog την Τρίτη.

Η Consensys διαχειρίζεται το δημοφιλές crypto wallet MetaMask, καθώς και μια σειρά από εργαλεία και προϊόντα blockchain. Η εταιρεία, η οποία μείωσε περίπου το 11% του εργατικού δυναμικού της στις αρχές του 2023, βρέθηκε στο ρυθμιστικό στόχαστρο φέτος.

Τον Απρίλιο, η Consensys γνωστοποίησε ότι έλαβε ειδοποίηση από την SEC ότι η ρυθμιστική αρχή θα μπορούσε να ασκήσει αγωγή κατά της εταιρείας σχετικά με τα προϊόντα MetaMask. Τον ίδιο μήνα, η εταιρεία μήνυσε την SEC σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τη ρύθμιση του blockchain Ethereum και να αντιδράσει στην υπηρεσία.
Στα τέλη Ιουνίου, η SEC δήλωσε ότι η Consensys παραβίασε τους κανόνες της, όταν απέτυχε να εγγραφεί ως εταιρεία διαμεσολάβησης και εισέπραξε αθέμιτα εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές. Η SEC δήλωσε ότι από το 2020, η Consensys μεσολάβησε για περισσότερες από 36 εκατομμύρια συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων που ήταν κινητές αξίες.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, αυτό το έτος σηματοδότησε επίσης το ντεμπούτο των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, το οποίο θεωρήθηκε καμπή για τον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Τα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin, που εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο, είδαν μεγαλύτερη ζήτηση από αυτά που κατέχουν Ether και εγκρίθηκαν τον Ιούλιο. Το Ether έχει κερδίσει περίπου 16% φέτος, σε σύγκριση με ένα άλμα άνω του 70% στο Bitcoin.

Τα επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν Ether είδαν εκροές ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα – τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κατά τη διάρκεια της περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η CoinShares.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Μειωμένο κατά 6% το πράσινο τιμολόγιο για τον Νοέμβριο

Ηχηρό «κανόνι» στη Γερμανία: Πώς η deeptech Lilium «έκαψε» κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ

Bloomberg για ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά επίσπευσης η κατάργηση των DTCs

 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version