Το Bitcoin, το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, ξεπέρασε και το φράγμα των 34.000 δολαρίων, «σπάζοντας» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Αξίζει τα σημειωθεί ότι χθες, 2 Ιανουαρίου το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τα 30.800 δολάρια περίπου.
Το νόμισμα σημείωσε άνοδο έως 7,8% στα 34.182,75 δολάρια, πριν υποχωρήσει στα 33,970 δολ. στις 3:05 μ.μ. την Κυριακή στη Σιγκαπούρη.
Τον Δεκέμβριο αυξήθηκε κατά σχεδόν 50%, όταν έφτασε τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά.
Τα τελευταία κέρδη αποτελούν το νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» της τρελής κούρσας του 2020 για το κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης κριτικής.
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο το bitcoin συνετρίβη σημειώνοντας πτώση κατά 25% λόγω της πανδημίας. Στη συνέχεια όμως ανέκαμψε και η τιμή του εξακολουθεί να ανεβαίνει αλματωδώς.
Οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική πορεία
Το νόμισμα «θα φτάσει τα 50.000 δολάρια πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2021», δήλωσε ο Άντονι Τρέντσεβ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Nexo στο Λονδίνο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο.
Οι θεσμικοί επενδυτές που επιστρέφουν στα γραφεία τους αυτή την εβδομάδα πιθανότατα θα αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές, σημείωσε ο κ. Τρέντσεβ.
Το Bitcoin «προτιμάται όλο και περισσότερο στα παγκόσμια χαρτοφυλάκια επενδύσεων και οι κάτοχοι του δεν είναι πλέον μόνο οι σπασίκλες της τεχνολογίας (tech geeks) και οι κερδοσκόποι», έγραψε ο αναλυτής στρατηγικής του Bloomberg Intelligence, Μάικ Μακκλον σε έκθεσή του τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του το νόμισμα θα μπορούσε να λειτουργήσει για τη διακράτηση πλούτου εν μέσω της αχαλίνωτης εκτύπωσης χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες, ακόμη και στις τρέχουσες συνθήκες που ο πληθωρισμός παραμένει σε μεγάλο βαθμό καθηλωμένος.
Τον Δεκέμβριο ο Σκοτ Μίνρεντ, επικεφαλής της Guggenheim Investments είχε δηλώσει στο Bloomberg ότι το Bitcoin θα φτάσει σταδιακά στα 400.000 δολάρια.
«Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί, εν μέρει γιατί το Bitcoin παραμένει μια αγορά με με περιορισμένο ύψος συναλλαγών», προσθέτει ο Μίνρεντ
Υπενθυμίζεται ότι το νόμισμα υποχώρησε έως και 14% στις 26 Νοεμβρίου εν μέσω προειδοποιήσεων για επικείμενη διόρθωση.
Διαβάστε ακόμη:
Μείωση προκαταβολής φόρου: Το έκτακτο μέτρο στήριξης που ήρθε για να μείνει και το 2021
Γουόρεν Μπάφετ: Τι συμβουλεύει τους νέους ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής
Κορωνοϊός: Επιστρέφουν σε όλον τον κόσμο lockdown και περιορισμοί (vid)