Σημάδια αντίδρασης στο sell-off των τελευταίων ημερώνδείχνει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με τη διεθνή αγορά κρυπτονομισμάτων να βρίσκεται σε πορεία σταθεροποίησης.
Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματευόταν νωρίτερα στη Σιγκαπούρη γύρω στα $31.000, έπειτα από μια σύντομη πτώση κάτω από τα $30.000 χθες.
Το εύρος διαπραγμάτευσης για άλλα κρυπτονομίσματα όπως τα Ether, Solana πιο περιορισμένο.
Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα ΤerraUSD (UST), το πιο δημοφιλές σταθερό νόμισμα στο οικοσύστημα Terra, το οποίο θα πρέπει να διατηρεί μια αναλογία ένα προς ένα προς το δολάριο. Το stablecoin έχει χάσει την παραπάνω ισοτιμία και διαπραγματευόταν σε περίπου 80 σεντς ΗΠΑ.
Το Luna βρίσκεται επίσης υπό πίεση καθώς έχει πέσει περίπου 60% τις τελευταίες 24 ώρες.
Αντί για την ισοτιμία του $1/TerraUSD (UST), η αξία του κατέρρευσε στα 60 σεντ/UST τη Δευτέρα, πολύ χαμηλότερα από το προηγούμενό του ναδίρ των 92 σεντ το 2021. Παρά τη διόρθωσή του στα 90 σεντ/UST σήμερα, Τρίτη, το συγκεκριμένο stablecoin βρίσκεται ακόμα κάτω από την ισοτιμία 1/1 με το δολάριο.
Η κατάρρευση αυτή είτε οφείλεται στο απότομο selloff των κρυπτονομισμάτων, δεδομένου του ότι η αξία του Bitcoin κατέγραψε πτώση κάτω τα $30.000, είτε στην απομάκρυνση των επενδυτών από τα υψηλού ρίσκου assets, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών.
Ο Ντο Νον, ιδρυτής της Terraform Labs- η οποία αναπτύσσει το οικοσύστημα blockchain στο TERra Luna, και του UST stablecoin ανέφερε μα ανάρτησή του στο Twitter ότι ένα σχέδιο ανάκαμψης για τα σταθερά νομίσματα είναι κοντά στο να αποκαλυφθεί. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε ότι η αποσύνδεση του TerraUSD από το δολάρο υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα stablecoins.
Close to announcing a recovery plan for $UST. Hang tight.
— Do Kwon 🌕 (@stablekwon) May 10, 2022
Αναμένει ότι οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και το Bitcoin θα συνεχίσουν να κινούνται παράλληλα, αφού η συσχέτιση μεταξύ των δύο έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ.
Το Bitcoin έχει δυσκολευτεί φέτος, σημειώνοντας πτώση περίπου 33%, σε σύγκριση με τη διολίσθηση της τάξης του 17% στις μετοχές παγκοσμίως. Μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου έχουν πληγεί από τη μείωση της ρευστότητας εν μέσω ενός παγκόσμιου κύματος περιοριστικής νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού.
Διαβάστε ακόμα:
Στα ύψη ο πληθωρισμός – Μειώσεις που φτάνουν στον πολίτη μελετά η κυβέρνηση