search icon

Bloomberg

Χονγκ Κονγκ: Τα ιδιωτικά assets θα εκτοξευθούν σε $2,3 τρισ. έως το 2030

Ο ασιατικός χρηματοπιστωτικός κόμβος αναμένεται να ξεπεράσει την Ελβετία ως το κορυφαίο κέντρο διασυνοριακού πλούτου στον κόσμο

Σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έξι χρόνια ενδέχεται να διπλασιαστούν τα υπό διαχείριση assets του ιδιωτικού πλούτου στο Χονγκ Κονγκ, με τον ασιατικό χρηματοπιστωτικό κόμβο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει την Ελβετία ως το κορυφαίο κέντρο διασυνοριακού πλούτου στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Η άνοδος προβλέπεται ότι θα προέλθει από την αυξανόμενη ζήτηση των Κινέζων traders για υπεράκτιες επενδύσεις υψηλότερης απόδοσης, οι οποίες μπορεί να αυξάνονται κατά 16% κάθε χρόνο έως το 2030 λόγω των επιτοκίων στο Χονγκ Κονγκ και στις ΗΠΑ που θεωρούνται ότι παραμένουν υψηλότερα από ό,τι στην ηπειρωτική Κίνα, έγραψαν στην έκθεση οι αναλυτές του BI με επικεφαλής τον Sharnie Wong.

Η πρόβλεψη αυτή είναι καλός οιωνός για τον στόχο του Χονγκ Κονγκ να ενισχύσει τη θέση του ως παγκόσμιος κόμβος για τη διαχείριση πλούτου και τα οικογενειακά γραφεία μετά από χρόνια αυστηρών περιορισμών του Covid-19, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η χρηματοοικονομική υποδομή του Χονγκ Κονγκ δίνει ένα πλεονέκτημα στην προσέλκυση εισροών πλούτου από ιδιώτες υψηλού πλούτου από την ηπειρωτική Κίνα και την υπόλοιπη Ασία», έγραψαν οι αναλυτές. «Οι διαχειριστές πλούτου που δραστηριοποιούνται στην πόλη θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την επιτάχυνση του καθαρού νέου χρήματος που προέρχεται τόσο από τα τοπικά νοικοκυριά όσο και από τους κατοίκους offshore».

Τα προσωπικά επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία στην ηπειρωτική Κίνα ενδέχεται να αυξηθούν κατά 83% από το 2023 έως το 2030 σε 80 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τις επενδύσεις στο εξωτερικό να αυξάνονται στο 11% των επενδύσιμων περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών.

Η HSBC Holdings Plc και η Standard Chartered Plc ενδέχεται να είναι οι τράπεζες που βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να κερδίσουν μερίδιο από τις εισροές πλούτου μετά την περικοπή θέσεων εργασίας στην περιοχή από την UBS Group AG μετά τη συγχώνευση με την Credit Suisse.

Τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση από τα οικογενειακά γραφεία στο Χονγκ Κονγκ ενδέχεται να διπλασιαστούν σε 387 δισ. δολάρια έως το 2030 από το 2023, με επικεφαλής τους Κινέζους και Ασιάτες υπερπλούσιους επενδυτές.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Η δεύτερη προσπάθεια για Κορασίδη και τι έρχεται για Γαβαλά

Boeing: Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους η σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση – Η απεργία συνεχίζεται

Τράπεζες προς ναυτιλιακές εταιρείες: Πάρτε δάνεια και ας μην τα χρειάζεστε για να μείνετε στο παιχνίδι (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα

Exit mobile version