Οι περισσότερες εισαγωγές για την ίδια είδηση ήταν σε διαφορετικά κείμενα κάπως έτσι γραμμένες: «Οι οδηγοί που επιδίδονται στον χαιρετισμό της ανοιχτής παλάμης, γνωστή και ως «φάσκελο» ή «μούντζα», καθώς και σε άλλες απρεπείς χειρονομίες, θα πρέπει να αναθεωρήσουν».
Διαφορετικά κείμενα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας της Ελλάδας έδιναν την ίδια είδηση: «Ο νέος ΚΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει διοικητικό πρόστιμο, εάν κάποιος χειρονομεί, το οποίο θα φτάνει τα 100€, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα αφαιρείται το δίπλωμα του οδηγού για 10 ημέρες».
Δηλαδή… Το να σταματήσει κάποιος να μουντζώνει δεν αποτελεί θέμα του προσωπικού πολιτισμού μας, αλλά θα πρέπει -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ- να σταματήσει να το κάνει επειδή θα πληρώνει πρόστιμο ή θα χάσει το δίπλωμά του.
Τα σχετικά κείμενα έκαναν και υπερανάλυση, μάλιστα, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν το πώς ακριβώς θα εντοπιστεί η παράβαση όταν κάποιος φασκέλωσε, αφού «αυτό είναι μια στιγμιαία αντίδραση που μπορεί το όργανο της τάξης να μη τη δει και να μην μπορεί να επιβάλει το πρόστιμο». Κοίτα να δεις, δηλαδή, που για μια στιγμιαία αβλεψία του αστυνομικού θα χαθεί το πρόστιμο.
Είναι μια είδηση με την οποία δεν μπορώ καν να γελάσω. Δεν μπορώ ούτε να χαμογελάσω πικρά που εν έτει 2022 συνεχίζουμε να συζητάμε πως το μούντζωμα -αφού δεν κόβεται με βάση τον ανθρωπισμό- θα κοπεί με εκατό ευρώ. Έτσι, ο άλλος τώρα πια θα σκεφτεί να χαιρετίσει με την παλάμη ορθάνοιχτη όχι για να μην είναι Βησιγότθος ή Βίκινγκ, αλλά επειδή αυτό θα κοστίσει στην τσέπη του ή δεν θα μπορεί να οδηγεί.
Όλα αυτά στη χώρα που συζητάμε ακόμα για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη ή το πώς θα πρέπει να πειστούν όλοι ότι θα πρέπει να οριστούν ζώνες των 30 χιλιομέτρων ανά ώρα μέσα σε αστικές περιοχές.
Ναι, κάποιες φορές είμαστε για πολλές μούντζες, ενώ ο Βησιγότθος και ο Βίκινγκ μέσα μας χειροκροτούν, ξεσπώντας σε άγρια γέλια, έτοιμοι να πληρώσουν τα εκατό ευρώ πρόστιμο ή να χάσουν το δίπλωμά τους για κάποιες μέρες σαν κι αυτές…