Η συνομιλία αυτή έγινε τον Μάιο του 2016. Την εποχή εκείνη ο Νίκος Παππάς, ίσως ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ήταν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν το λες και μικρό πράγμα να αποκαλύπτεται ότι ένας υπουργός συνομιλεί με έναν επιχειρηματία για τις δικαστικές του εκκρεμότητες και να παραδέχεται ευθέως ότι ο Μιωνής είναι υπόδικος επειδή ο συνάδελφός του αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θέλει να βγάλει λεφτά!
Πιο άμεση παραδοχή ενός υπουργού ότι άλλος συνάδελφός του υπουργός κάνει εξυπηρετήσεις επί χρήμασι και σέρνει στα δικαστήρια όσους δεν του κάνουν τα χατήρια και δεν του σκάνε το παραδάκι δύσκολα μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας. Κι όμως, παρά το σοκ που προκάλεσε η εξομολόγηση του Νίκου Παππά ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν μέλος ενός συστήματος που έβγαζε «λεφτά, λεφτά! Πολλά λεφτά», τεράστια αξία έχει και η αποκάλυψη ακόμη ενός μυστικού από τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.
Ο…ανένδοτος και ανυποχώρητος σε θέματα αρχών Νίκος Παππάς παραδέχεται οτι θα μπορούσαν να κάνουν -ποιοι άραγε; ο ίδιος και οι φίλοι του; ο Αλέξης Τσίπρας που ήταν τότε πρωθυπουργός; όλοι μαζί;- σαν να μην βλέπουν ότι ο Παπαγγελόπουλος βγάζει λεφτά αρκεί ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν να βοηθούσε το μαγαζί…
«Αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε, κάτσε ρε!» είπε ο Νίκος Παππάς στον Σάμπυ Μιωνή τον Μάιο του 2016. Τότε που ο Παππάς ήταν υπουργός και ο Μιωνής υπόδικος, από χειρισμούς του Παπαγγελόπουλου που μάλλον ήθελε λεφτά αλλά δεν είχε καταφέρει να πείσει τον επιχειρηματία.
Μαγαζί λοιπόν θεωρούσαν το κόμμα τους; Και οι ιδεολογίες; Τα επιχειρήματα περί αριστεράς; Μαγαζί ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ για να προωθεί η ηγεσία τα οικονομικά της συμφέροντα και να κάνει τα στραβά μάτια σε όσους ήξερε ότι λαδώνονταν αρκεί να συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο; Αυτό εννοούσε ο Νίκος Παππάς; Και παραδέχεται ξεκάθαρα ότι θα επέτρεπαν στον Παπαγγελόπουλο να κάνει δουλειές για τον εαυτό του και να μην συνεισφέρει στο κοινό ταμείο αρκεί να μην τους χαλούσε τα σχέδια;
Γίνονται τέτοιες συζητήσεις μεταξύ υπουργών και διωκόμενων επιχειρηματιών; Τι συνομιλία ήταν αυτή; Και από πού προέρχονταν τα πολλά λεφτά; Ποιοι τα έδιναν στους υπουργούς και τι επεδίωκαν; Τι είδους εταιρεία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς εξηγείται ότι από το 2016 έψαχναν να βρουν κάποιον πρόθυμο να καταθέσει εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό εναντίον της; Τι συνεννοήσεις έκανε ο Νίκος Παππάς και γιατί επέτρεπαν στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να συνεχίσει να βγάζει πολλά λεφτά αρκεί να μην τους χαλάει τα σχέδια; Γιατί ο ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραδέχεται ότι ήξερε πως άλλος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μίζες και αυτό το μετέφερε ξεκάθαρα σε έναν υπόδικο επιχειρηματία; Απλή είναι η απάντηση: Ο ένας πρώην υπουργός κρατάει τον άλλο και για να αποφύγουν τις συνέπειες και την κοινή μοίρα θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν ομερτά λέγοντας τερατώδη ψέματα λες και όσοι τους ακούν είναι άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης.
Ήταν αυτή κυβέρνηση εκλεγμένη από τον λαό; Από εκείνους που μάλιστα νόμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από στελέχη με καθαρά χέρια; Και τώρα μαθαίνουμε ότι ο ένας υπουργός ήξερε για τον άλλο ότι τα παίρνει και το επέτρεπε; Κι όχι μόνο έκανε τα στραβά μάτια αλλά τώρα που όλα αποκαλύφθηκαν προσπαθούν να τα καλύψουν με χονδροειδή ψέματα;
Οσοι αγνοούν τον νόμο της λακκούβας απλώς επιβαρύνουν τη θέση τους. Τι λέει ο νόμος; Όταν είσαι μέσα σε μια λακκούβα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να σκάβεις. Λέγοντας ψέματα, ελεεινολογώντας και σκάβοντας κι άλλο το μόνο που κάνεις είναι να επιβαρύνεις τη θέση σου και να χώνεσαι πιο βαθιά στην τρύπα. Όπως πράττει τώρα ο Νίκος Παππάς.