Στο σπιτικό του Ηλία και της Κατερίνας – εκεί στο Κερατσίνι, προς την μεριά της θάλασσας δεν υπάρχει τηλεόραση ούτε για δείγμα. Την… απουσία της την έχουν αποδεχθεί. Εδώ και χρόνια. Και οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Τα 6 παιδιά τους. Το μεγαλύτερο, αγόρι είναι πια ένας ακαδημαϊκός πολίτης. Το μικρότερο, αγόρι και εκείνο, πηγαίνει στην 5η Δημοτικού.

Τα πόσα κανάλια υπάρχουν ή τα πόσα θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον, με ή και χωρίς ΕΣΡ, με ή και χωρίς νόμο Παππά μάλλον δεν τους απασχολεί ούτε τους δύο τους, ούτε τα παιδιά τους. Ενημερώνονται για το τι γίνεται στο κόσμο από το διαδίκτυο, κατεβάζουν σειρές στο κομπιούτερ τους, ακούν μουσική και παίζουν παιχνίδια – ένας κόσμος ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης πέραν της τηλεόρασης.

Εκεί, λοιπόν, σε μια γειτονιά στο Κερατσίνι (ενιαίος δήμος πλέον μαζί με την Δραπετσώνα) ο Ηλίας και η Κατερίνα έχουν στήσει την δική τους δημιουργική φωλιά. Στα χρόνια των Μνημονίων στο σαλόνι του σπιτιού στήθηκαν αργαλειοί (μικροί σε όγκο και εύχρηστοι όσο δεν φαντάζεσθε) και άρχισε η δουλειά για να στηριχθεί και το οικογενειακό εισόδημα. Η Κατερίνα μια καλή υφάντρα μαζί με τις δουλειές του σπιτιού και τα παιδιά που μεγάλωναν ανέλαβε την παραγωγή – από την αρχή έως το τέλος. Ο Ηλίας μουσικός από χρόνια και υπάλληλος στο Μουσείο Μπενάκη ανέλαβε την προώθηση των τεχνημάτων από τους αργαλειούς της Κατερίνας. Στα πωλητήρια Μουσείων και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Το προϊόν τους ιδιαίτερο – ελληνική παραδοσιακή τεχνική με τον αργαλειό και ένα τελικό προϊόν με πολύ σύγχρονο πρόσωπο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός απαιτητικού κοινού.

Φέτος, όπως λένε και οι ίδιοι οι ιδρυτές του argalios.gr – ο Ηλίας και η Κατερίνα- τα πράγματα πήγαν καλά. Οι χειροποίητοι γυναικείοι φάκελοι – με τη φούντα στην άκρη- αποτέλεσαν το δυνατό χαρτί. Πωλήθηκαν σε Έλληνες και τουρίστες. Μια καλή επίδοση. Και ταυτόχρονα η περαιτέρω καθιέρωση των προϊόντων τους και η αναγνώριση της δουλειάς τους μαζί με την στήριξη των οικονομικών της πολυμελούς οικογένειας.

Εκεί στο Κερατσίνι προς την μεριά της θάλασσας – πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση για την επόμενη μέρα του τηλεοπτικού τοπίου- στο σπιτικό του Ηλία και της Κατερίνας ζει και υπάρχει μια νέα αξιόπιστη εκδοχή μιας διαφορετικής παραγωγικής και δημιουργικής Ελλάδας. Ο Ηλίας και η Κατερίνα απέδειξαν ότι μια αστική οικοτεχνία λίγο πριν από το 2020 μπορεί να αποτελέσει μια ρεαλιστική πρόταση διεξόδου, έναν ασφαλή δρόμο για την ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη.