Η περιφρόνηση του ελληνικού λαού στο Μακεδονικό ζήτημα – και όχι μόνο- είναι το μεγάλο λάθος του σημερινού πρωθυπουργού. Ύστερα από τις γοητευτικές αριστερές μεταρρυθμίσεις ήλθε το «κερασάκι». Σαφέστατα στο σχέδιο του ήταν και η διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτό που κατάφερε ήταν να ενώσει τους Έλληνες οι οποίοι στο προηγούμενο συλλαλητήριο δεν χρησιμοποίησαν ούτε μια κομματική σημαία. Και η κυβέρνηση όχι μόνο περιφρόνησε τον κόσμο, τους πολιτικούς, αλλά και τους λοιδώρησε αποκαλώντας τους ως «μορφώματα». Η απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας. Το συνοθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το οποίο δίχασε και συνέχιζε να διχάζει την Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία. Η συμφωνία, όμως, με την Fyrom αποκάλυψε παράλληλα την πραγματική θέση που λαμβάνουν απέναντι σε αυτή παλιότεροι πρωταγωνιστές της πολιτικής για τους οποίους δεν αξίζει ούτε το όνομα τους να αναφέρεις (Βλέπε Σχέδιο Ανάν).
Ας πάμε όμως και στην περίφημη «καθαρή» έξοδο. Όταν εξήλθαν απο τα Μνημόνια οι χώρες της Ιρλανδίας, Κύπρου, Πορτογαλίας σχεδόν κανείς δεν το αντιλήφθηκε. Ο υπουργός της Κύπρου κ.Χ. Γεωργιάδης δεν είχε ειδοποιήσει καν τους δανειστές ότι θα εκδώσει ομόλογο. Δεν έκανε φασαρία, ούτε πανηγύριζε, αλλά εφάρμοσε πραγματικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας. Αλλά υπήρχε ακόμα ένα πλεονέκτημα σ αυτές τις χώρες. Χρησιμοποίησαν τα κεφάλαια που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως κεφαλαιακά αποθέματα. Αντίθετα, η Ελλάδα μέσα σε έξι μήνες το 2015 οδηγήθηκε σε απώλεια 40 δισ. ευρώ τα οποία φορτώθηκαν οι φορολογούμενοι.
Το έγκλημα των τραπεζών για το οποίος ουδείς πολιτικός εκείνης της περιόδου απολογήθηκε. Πώς ακριβώς θα εξέλθει η Ελλάδα στις αγορές; Δεν θα μπορέσει για αρκετό διάστημα καθώς η ελάφρυνση για το χρέος θα δίνεται μόνο με ανταλλάγματα. Μια κυβέρνηση λοιπόν που συμφώνησε στους φόρους θα προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις για να λαμβάνει ελάφρυνση χρέους; Όποιος το πιστεύει αυτό είναι αφελής. Η Ελλάδα θα εξέλθει σ ένα περιβάλλον που τελειώνει η ροή του χρήματος (λήξη της ποσοτικής χαλάρωσης).
Ο «ηγέτης» φόρτωσε την οικονομία με ένα αχρείαστο Μνημόνιο και θα συνεχίσει με ένα ακόμη. Και κυριολεκτικά θα χρειαστεί πολύς κόπος για να αναστραφεί η σημερινή μιζέρια. Αν λοιπόν επιμείνει στην δική του εκδοχή της πραγματικότητας θα εισπράξει ότι έσπειρε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά αλήθεια όλοι αυτοί οι ξένοι που σήμερα επαινούν την κυβέρνηση, θα είναι εκεί όταν η Ελλάδα θα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της;