search icon

Δημήτρης Παφίλας

Η «ατρόμητη» Ελλάδα

Γράφει ο Δημήτρης Παφίλας

H διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή καλύτερα η πρωθυπουργία Τσίπρα είχε ορισμένους βασικούς άξονες. Προκειμένου να είναι επικεντρωμένος περισσότερο στις business διέθετε τους κ.κ Τσακαλώτο- Χουλιαράκη να ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των δανειστών. Απο την άλλη πλευρά, ο κ. Κοτζιάς ανέπτυξε την δική του πληθωρική πολιτική και τα αποτελέσματα ήταν η Συμφωνία της ονομασίας, αλλά και η ρήξη στις σχέσεις με την Ρωσία.

Κακώς όμως θεωρούσαν κάποιοι ότι, ο Τσίπρας θα θελήσει να αποτινάξει απο πάνω του το στίγμα της ονομασίας της Μακεδονίας. Αντίθετα, όπως μαρτυρά και το τηλεοπτικό σποτ για τα Σκόπια, αισθάνεται υπερήφανος διότι- όπως πιστεύει θα μείνει στην ιστορία ο πρωθυπουργός ο οποίος τόλμησε και έλυσε μια υπόθεση που ταλάνιζε για χρόνια την Ελλάδα.

Επιπλέον, με κάθε ευκαιρία ο Τσίπρας θέλει να θυμίζει με τα διεθνή συνέδρια (Λονδίνο, ΝΑΤΟ) πόσο αποδεκτός είναι στην διεθνή πολιτική σκηνή- αν και θα διαπιστώσει, όπως κι άλλοι πολιτικοί, ότι ουδείς δεν θα θέλει να τον δει, όταν δεν θα είναι χρήσιμος.

Για την συμφωνία, όμως, με τα Σκόπια δεν εξετάζεται ούτε ο τρόπος, ούτε οι συνέπειες, αλλά το γεγονός ότι, η Ελλάδα «δεν είναι φοβική» απέναντι στους γείτονες, όπως μεταδίδουν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου.

Η Ελλάδα είναι τόσο «απελευθερωμένη» από τις πάγιες πολιτικές δεκαετιών ώστε θα συζητήσει και το θέμα των πυραμίδων (όχι των αλβανικών), αλλά εκείνων των κώνων που βρίσκονται κοντά στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα.Η Ελλάδα δεν είναι «φοβική» και προχωρεί άμεσα σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών με αιτία την παρέμβαση τους προς σε Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, Δημάρχους κτλ Η Ελλάδα δεν είναι «φοβική] πλέον και ο πρωθυπουργός προσέρχεται στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο μ ένα πλατύ χαμόγελο το οποίο θα κόπηκε αμέσως, όταν ο Ερντογάν απαίτησε ως εκβιαστής την απελευθέρωση δυο στρατιωτών με αντάλλαγμα τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Την «ατρόμητη» Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την καλούν όλοι να λύσει τα θέματα, αλλά ο λογαριασμός (συνέπειες) θα έλθει ακριβώς, όπως συνέβη το 2015 και μετά με την οικονομία.

 

Exit mobile version