Ο κόσμος προχωρά μπροστά με υψηλές ταχύτητες. Είτε είναι ακροδεξιοί ή όχι το κόμμα της Λέγκας του Βορρά ή ακροαριστεροί και λαϊκιστές το κόμμα των πέντε αστέρων διατύπωσαν μια σοβαρή πρόταση που κάποια στιγμή θα αποκτήσει σημασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% που αναβλήθηκε για το 2019 λόγω των δημοσιονομικών στην Ιταλία αποτελεί μια πρόταση, διότι συνδυάζει και τις εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα. Διότι η ανάπτυξη θέλει κίνητρα και όχι επιδόματα σαν αυτά που ετοιμάζεται να δώσει η διακυβέρνηση Σύριζα- Ανελ, όταν οι δανειστές δουν τις υπογραφές. Όπως κι αν έχει η Ιταλία θα κυβερνηθεί και σε ένα χρόνο θα επαναφέρει την πρόταση.Το πρόβλημα θα το έχουν χώρες όπως η Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί χώρες όπως Κύπρος, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ιταλία. Και δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε όχι μόνο λόγω οικονομικών συντελεστών, αλλά και σε επίπεδο δικαιοσύνης, ασφάλειας, παιδείας κτλ.
Στην δικαιοσύνη τέθηκαν στο αρχείο λ.χ οι μηνύσεις των πολιτικών προσώπων ενω ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης ( Novartis) δεν αφορά τα πολιτικά πρόσωπα”.
Η καταδίκη της χώρας απο τους Σύριζα- Ανελ – και ειδικά απο τον έγκλειστο πρωθυπουργό- είναι διπλή : Δεν μπορούν να διατυπώσουν μια οικονομική ( πολιτική ) πρόταση διότι επιδιώκουν ένα σοβιετικό μοντέλο της οικονομίας και ταυτόχρονα σπιλώνουν μέσω σκευωριών τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Η χώρα δεν μπορεί, ούτε να περιμένει έως το 2020 να μειωθούν οι φόροι ούτε επίσης να περιμένει άλλους δώδεκα μήνες προκειμένου να μοιράσει ένα “αντίδωρο’ στους συνταξιούχους -αφού βεβαίως έχει δεσμεύσει προηγουμένως την οικονομία με το νέο μεταμνημόνιο.
Η χώρα δεν αντέχει στον διχασμό που προκλήθηκε από τον χειρισμό των θεσμών. Όσα έπραξαν οι Σύριζα- Ανελ απο το 2015 στην οικονομία, στην υπόθεση Novartis, στην δικαιοσύνη είναι αρκετά για να απασχολήσουν δυο ειδικά δικαστήρια. Ακόμη, όμως, κι αν υπήρχε πρόταση με μείωση φόρων ( εταιρικών και φυσικών προσώπων) σε ποιά χώρα θα εφαρμοστούν; Στην δικαιοσύνη – για την οποία έχουν λόγο εξωθεσμικοί παράγοντες- η υπόθεση είναι χαμένη. Η σχέση εξόδων προς έσοδα είναι έξι προς ένα.
Καμία πολυεθνική δεν μπορεί να εξαγοράσει ελληνική εταιρεία, με τέτοια ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης.
Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, η ανομία προχωρά καθώς κι άλλοι διεκδικούν την προστασία που απολαμβάνει ο Ρουβίκωνας.
Χθες ήταν τα Άνω Λιόσια, οι οποίοι είναι πιο σίγουροι και πυροβολούν. Αύριο άλλη περιοχή. Οι βαριοπούλες που σηκώνουν οι θρασύδειλοι του Ρουβίκωνα προς το παρόν προκαλούν οργή. Θα περιμένουμε τη βία για να ψάξουμε για ηθικούς αυτουργούς;