Στα νιάτα της η Κατερίνα Παπακώστα υπήρξε μια ωραία γυναίκα. Η φωτογραφία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο το επιβεβαιώνει. Ψηλή, με ανοικτά χαρακτηριστικά κι ωραία μάτια, εντυπωσίαζε. Απουσία πολιτικών θέσεων, κατόρθωνε να ισοφαρίζει αυτή της την αδυναμία κερδίζοντας πόντους στο πάντοτε έτοιμο να υπερψηφίσει με όρους reality πολιτικό ακροατήριο.
Ιδιαίτερο στίγμα στην πολιτική δεν έχει αφήσει. Το αποδεικνύει και η πορεία της. Αλλάζοντας συχνά θέσεις, με δήθεν «κοινωνικό» στίγμα, η Κατερίνα Παπακώστα σύντομα απέκτησε το λογικό άγχος μιας γυναίκας που περνάει σε περισσότερο ώριμες ηλικίες. Ίσως κάπως έτσι να εξηγείται το πολιτικό μπότοξ – πέραν του προφανούς πραγματικού που διαπιστώνει εύκολα κανείς από τη φωτογραφία της χθες με τον Πάνο Καμμένο – που επιδίωξε να κάνει προσχωρώντας στην κυβέρνηση Τσίπρα τον οποίο καθύβριζε τα προηγούμενα χρόνια.
Μπότοξ όμως βλέπουμε και στις άλλες, τις παλαιοπασοκικές επιλογές του πρωθυπουργού. Εκείνος που φώναζε πως «40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα» τώρα έχει στην κυβέρνηση του την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου του ΓΑΠ, τον Μάρκο Μπόλαρη, τη σημιτική Μυρσίνη Ζορμπά, την ανδρεοπαπανδρεϊκή Ολυμπία Τελιγιορίδου, για να μην πάμε στον Χρίστο Σπίρτζη, τον επίσης πρώην ΓΑΠικό Νίκο Κοτζιά, το φλερτ με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Στέφανο Τζουμάκα ή τη Λούκα Κατσέλη κ.ά. Η περίφημη σύγκρουση με το «παλιό» λοιπόν όχι απλά πήγε περίπατο, αλλά να που το παλιό, με …μπότοξ επανέρχεται.
Επίσης μπορεί να τοποθετήθηκε με αμιγώς όρους μάρκετινγκ η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα, όμως ανανέωση ηλικιακά και πραγματικά δεν υπήρξε. Περισσότερο είχαμε έναν «βαρύ ανασχηματισμό» συγκριτικά με τον προηγούμενο που επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε. Τσακαλώτος, Κοτζιάς, Καμμένος, Ξανθός και φυσικά ο Πολάκης όπως και άλλοι παρέμειναν ενώ οι όποιες αλλαγές αφορούσαν δεύτερης πολιτικής σημασίας υπουργεία, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι βασικές πολιτικές δεν αλλάζουν. Όπως δεν υπήρξε στροφή προς τα αριστερά μιας και πάλι δεν βρέθηκε χώρος για τον Νίκο Φίλη ή άλλα στελέχη που θα θύμιζαν στον Αλέξη Τσίπρα πως κάποτε υπήρξε και αριστερός. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός που καταγγέλλει τη ΝΔ για ακροδεξιές τοποθετήσεις, είναι εκείνος που έδωσε ένα περισσότερο από πριν υπουργείο στους ΑΝΕΛ (από τα έξι πήγαν στα επτά), εξοστρακίζοντας μάλιστα τον Γιάννη Μπαλάφα. Επίσης επέλεξε να τοποθετήσει προσωπικούς κολλητούς του (βλέπε υπουργείο Δικαιοσύνης) κι όχι στελέχη με δεδομένη πορεία στο χώρο τους.
Με αυτά κι άλλα λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας χάνει την ευκαιρία φρεσκαρίσματος, χάνει την ευκαιρία να ανανεώσει κι επιλέγει να πορευτεί με πολιτικά φτιασιδώματα και με μια κουρασμένη, δοκιμασμένη και στο παρελθόν κι αποτυχημένη σύνθεση πολιτικών προσώπων.