Το ψυχολογικό όριο των 10 δισ. ευρώ ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της Coca – Cola στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακτώντας ένα μεγάλο μέρος των απωλειών, οι οποίες επήλθαν μετά την απώλεια της ρωσικής αγοράς.
Τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου επιβεβαίωσαν την άνοδο των πωλήσεων και των κερδών, παρέχοντας σημαντική ώθηση στη μετοχή της εταιρείας, η οποία αυτήν την στιγμή ενισχύεται στο +2% και τα 28 ευρώ.
Πρόκειται, μάλιστα, για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν και ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος οδήγησε στις αντι-ρωσικές κυρώσεις και στην έξοδο της Coca – Cola από την αγορά της Ρωσίας.
Η υψηλή προσαρμοστικότητα και η ενδυνάμωση των υπόλοιπων αγορών δραστηριοποίησης φαίνεται ότι αποτέλεσαν ισχυρά «αναχώματα» για τη μετοχή, η οποία βρίσκεται σε πορεία πλήρους επιστροφής στα προ-πολέμου επίπεδα.
Ας σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2022 η αξία της μετοχής βρισκόταν στα 31 ευρώ, ενώ αμέσως μετά την έναρξη των εχθροπραξιών κατρακύλησε έως τα 18 ευρώ.
Από τις αρχές του 2023, η μετοχή της Coca – Cola μετράει σωρευτική άνοδο κατά 21,6%, ενώ μέσα στο τελευταίο 12μηνο σημειώνει συνολικά κέρδη της τάξης του 45%.
Με την κεφαλαιοποίησή της να βρίσκεται σήμερα στα 10,4 δισ. ευρώ, η Coca – Cola «σφραγίζει» το comeback της, ενώ επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στο ελληνικό χρηματιστήριο, απέχοντας 4,6 δισ. ευρώ από τον δεύτερο ΟΤΕ (5,8 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση).
Στην 3η θέση ακολουθεί ο ΟΠΑΠ (5,6 δισ. ευρώ), ενώ την πρώτη πεντάδα των ακριβότερων ελληνικών εισηγμένων συμπληρώνουν η Eurobank (4,8 δισ. ευρώ) και η Εθνική Τράπεζα (4,3 δισ. ευρώ).
Διαβάστε ακόμα
Ρεκόρ πωλήσεων και «τέρμα τα γκάζια» για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα (πίνακες + pic)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ