search icon

Αγορές

Τι έπεται για τον S&P 500 – Οι κρίσιμες αντιστάσεις των 3.800 μονάδων

Το μείζον ερώτημα αφορά το αν θα καταφέρει να διατηρήσει τα συγκεκριμένα επίπεδα ή αν θα ακολουθήσει μια νέα πτώση, όπως έχει επανειλημμένως συμβεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο

Με τον S&P 500 να αποχαιρετά την εβδομάδα με συνολικά κέρδη άνω του 3%, ο βασικός δείκτης της Wall Street επιχειρεί να χτίσει μια απόσταση ασφαλείας από το πρόσφατο χαμηλό έτους των 3.636 μονάδων, το οποίο αποτελεί το χειρότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2020.  

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εμφανίζονται δύσπιστοι όσον αφορά την ικανότητα ανοδικής αντίδρασης, θεωρώντας ότι η τρέχουσα ανάκαμψη δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα σύντομο rebound της bear-market εποχής (εποχή «αρκούδων»). 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, αυτό που ενδεχομένως αλλάξει το μυαλό και στους πλέον δύσπιστους είναι το όριο των 3.800 μονάδων, το οποίο μέχρι στιγμής αποδεικνύεται αρκετά δυσκολοκατάβλητο.   

«Από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, οι 3.800 μονάδες έχουν καταστεί το ανώτατο όριο, με τους πωλητές να μην επιτρέπουν την υπέρβασή τους» τονίζει μεταξύ άλλων ο Tom Essaye, ιδρυτής της Sevens Report Research.  

Χθες, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street έκλεισε στις 3.795 μονάδες, ενώ τα σημερινά futures προμηνύουν ένα ανοδικό άνοιγμα, το οποίο θα φέρει τον S&P 500 άνω των 3.800 μονάδων.  

Το μείζον ερώτημα αφορά το αν θα καταφέρει να διατηρήσει τα συγκεκριμένα επίπεδα ή αν θα ακολουθήσει μια νέα πτώση, όπως έχει επανειλημμένως συμβεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.  

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η χασούρα που πρέπει να «μαζέψει» ο S&P 500 είναι αρκετά μεγάλη, με τις απώλειες μέσα στο 2022 να ξεπερνούν το 20% (οι χειρότερες απώλειες α’ εξαμήνου από το 1970), απέχοντας σχεδόν 1.000 μονάδες από το ιστορικό υψηλό του περασμένου Ιανουάριου. 

Διαβάστε επίσης:

Το παράδοξο του πετρελαίου: Γιατί πέφτουν οι τιμές παρά τις ελλείψεις – Ένας γκουρού της ενέργειας εξηγεί

Deutsche Bank: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες αλλά δεν είναι ακόμα στο επίκεντρο των επενδυτών

CNBC: Τι φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες 4 χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Exit mobile version