search icon

Αγορές

Θετική εκκίνηση στα περισσότερα ασιατικά ταμπλό μετά το sell off

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 διαπραγματευόταν κοντά στην επίπεδη γραμμή - Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,62% - Η Renesas Electronics σημείωση πτώση 29% χάνοντας 760 δισεκατομμύρια γεν

Ανακάμπτουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το sell off της Πέμπτης 25/7 που οδήγησε ορισμένους δείκτες στην περιοχή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.
Στην Ασία, οι συναλλασσόμενοι αξιολόγησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, τα οποία θεωρούνται ευρέως ως ο κύριος δείκτης των εθνικών τάσεων.

Ο γενικός πληθωρισμός του Τόκιο επιβραδύνθηκε ελαφρώς στο 2,2% τον Ιούλιο από 2,3% τον Μάιο, ενώ ο πυρήνας του πληθωρισμού -που αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων- παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2%, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο λεγόμενος «πυρήνας» του πληθωρισμού, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων και της ενέργειας και παρακολουθείται από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, μειώθηκε στο 1,5% από 1,8%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 διαπραγματευόταν κοντά στην επίπεδη γραμμή, ενώ ο Topix σημείωνε άνοδο 0,25%.
Η Renesas Electronics υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας πτώση άνω του 6% την Παρασκευή, οδηγώντας τις απώλειες του δείκτη. Αυτό έφερε την τιμή της μετοχής της στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Η Renesas είδε πτώση 29% στα καθαρά κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με το Nikkei να αναφέρει ότι ο πρόεδρος Hidetoshi Shibata παραδέχθηκε ότι η εταιρεία «εκτίμησε λανθασμένα τη ζήτηση για βιομηχανικό εξοπλισμό». Σε αντίθεση με τις περισσότερες ιαπωνικές εταιρείες, το οικονομικό έτος της Renesas αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.

Το ξεπούλημα της Πέμπτης είχε ως αποτέλεσμα να χάσει 760 δισεκατομμύρια γεν (4,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από την κεφαλαιοποίησή της μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Ορισμένες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες υποχώρησαν επίσης, με τη Nissan να υποχωρεί κατά 3,92% μετά την ανακοίνωση θλιβερών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Τα λειτουργικά κέρδη κατέρρευσαν πάνω από 99% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη κατρακύλησαν κατά 72,9%.

Οι αγορές της Ταϊβάν επέστρεψαν στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο δύο ημερών λόγω τυφώνα, με τον σταθμισμένο δείκτη της Ταϊβάν να σημειώνει πτώση 3,33%.

Τα βαριά χαρτιά της Hon Hai Precision Industry – γνωστή διεθνώς ως Foxconn – και η εταιρεία κατασκευής τσιπ Taiwan Semiconductor Manufacturing Company έχασαν 4,71% και 5,52% αντίστοιχα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,62%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης παρέμεινε αμετάβλητος.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,92%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,17%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διαπραγματευόταν επίσης κοντά στην επίπεδη γραμμή.

Ξεχωριστά, η νομισματική αρχή της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική, χωρίς αλλαγές στις ρυθμίσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας για το δολάριο Σιγκαπούρης.

Στις ΗΠΑ, οι traders συνέχισαν να περιστρέφονται εκτός τεχνολογίας, με τους S&P500 και Nasdaq Composite να διευρύνουν τις απώλειές τους κατά 0,51% και 0,93% αντίστοιχα την Πέμπτη, ενώ ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,2%.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Τα SOS και οι «παγίδες» της παράτασης

Πλειστηριασμοί: Το «Αλκυονίς», ο κλοιός των σφυριών και το «θρίλερ» με την τιμή εκκίνησης

ΑΒΑΞ: Έμφαση σε έργα παραχώρησης και ΣΔΙΤ με συμμετοχή σε διαγωνισμούς ύψους €3,5 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version