search icon

Αγορές

Τεχνική Ανάλυση: Γιατι μεγαλώνει η αποσάρθρωση του δαπέδου στήριξης των 725 – 700 μονάδων

Καταγράφεται διαγραμματική νωθρότητα στη προσπάθεια του δείκτη να περάσει ανοδικά το επίπεδο των 770 με 765 μονάδων

Γράφει ο Απόστολος Μάνθος
Υπεύθυνος Τεχνικής Ανάλυσης & Μέλος Επενδυτικής Επιτροπής ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

Για 4η εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου παραμένει κάτω από το μακροπρόθεσμο ανοδικό κανάλι του Φεβρουαρίου του 2016 γυρνώντας έτσι την πλάτη στα θετικά νέα τόσο από την πλευρά της αξιολόγησης όσο και από τη συνεχόμενη αποκλιμάκωση του δεκαετούς ομολόγου, όπου πλέον διαπραγματεύεται κάτω από το όριο του 5%. Η άρνηση αυτή έχει δημιουργήσει μια διαγραμματική νωθρότητα στη προσπάθεια του δείκτη να περάσει ανοδικά το επίπεδο των 770 με 765 μονάδων από όπου και διέρχεται η κάτω πλευρά του προαναφερόμενου καναλιού. Την ίδια εικόνα αδυναμίας και άρνησης λαμβάνουμε και από αρκετούς τεχνικούς δείκτες κυρίως στο εβδομαδιαίο διάγραμμα. Όσο λοιπόν ο Γενικός Δείκτης δε δηλώνει δυναμική δραπέτευσης από το επίπεδο των 770 μονάδων τόσο θα μεγαλώνει η αποσάθρωση του δαπέδου στήριξης των 715 με 700 μονάδων.

Άπρακτος γύρισε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 από την προσπάθεια ανοδικής τμήσης της περιοχής αντίστασης των 1955 με 1930 μονάδων αποτυπώνοντας ένα αρνητικό candlestick στις αρχές της εβδομάδας. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η επανείσοδος με «αξιώσεις» άνω των 1930 μονάδων, καθώς οποιαδήποτε άλλη διαγραμματική συμπεριφορά θα επιτείνει το ήδη υπάρχον σκηνικό ανοδικής προκατάληψης από αρκετούς ενεργούς επενδυτές.

Νέους εγκλωβισμούς δημιούργησε η κίβδηλη ανοδική κίνηση του Τραπεζικού Δείκτη πάνω στο όριο των 800 μονάδων ενώ η μετέπειτα επιστροφή προς τη βραχυχρόνια στήριξη των 700 μονάδων άφησε πίσω της τη τέταρτη κατά σειρά τοπική κορυφή ανοδικής δυσπραγίας. Η διακράτηση τώρα του επιπέδου των 700 μονάδων θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ανοδικής αναμέτρησης με το πρώτο όριο αντίστασης των 770 μονάδων.

Exit mobile version