search icon

Αγορές

Σε θετικό πρόσημο η Ευρώπη με το βλέμμα στη στρατηγική εξόδου από το lockdown

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία αναζητούν τρόπο να άρουν μέρος των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των ημερήσιων θανάτων έχει μειωθεί

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στη στρατηγική σταδιακής εξόδου των χωρών από την καραντίνα που έχει επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,85%  στις 334,61 μονάδες με τον κλάδο πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 2,1%. Στον αντίποδα, ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής με πτώση 1,5%.

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικότεροι δείκτες. Ο βρετανικός FTSE100 με οριακή άνοδο 0,06% , o γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,28%, ο γαλλικός CAC40 στο +0,43%, ενώ στων ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,76% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 0,73%.

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που είναι μεταξύ εκείνων που έχουν δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό, τώρα αναζητούν τρόπο να άρουν μέρος των περιορισμών που έχουν επιβληθεί, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των ημερήσιων θανάτων έχει μειωθεί.

Η Ισπανία επέτρεψε σε κάποια εργοτάξια και εργοστάσια να ξανανοίξουν τη Δευτέρα, ενώ η Ιταλία επέτρεψε και σε κάποιες επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν σήμερα Τρίτη.

Στο μεταξύ, η Γερμανία εξετάζει το πώς θα εφαρμόσει τη σταδιακή ανάκαμψη, όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο CNBC ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε βήμα – βήμα. Το σημαντικό είναι να επιστρέψουμε σε μια νέα κανονικότητα», ανέφερε ο Γενς Σπαν.

Νωρίτερα, οι αγορές της Ασίας σημείωσαν άνοδο μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις κινεζικές εξαγωγές Μαρτίου, που μειώθηκαν λιγότερο από αυτό που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 6,6% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,9%.

Exit mobile version