Σε καθοδική πορεία για 4η διαδοχική συνεδρίαση παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, φθάνοντας σε χαμηλό μηνός, ωστόσο στην πορεία της ημέρας κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες και να κλείσουν με σχετικά ήπια υποχώρηση.
Στην αλλαγή αυτή του κλίματος συνέβαλε η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ, για περισσότερη οικονομική βοήθεια στις βρετανικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα στήριξης της Βρετανίας (σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου οι συνομιλίες για το νέο πακέτο στήριξης οδηγήθηκαν εκ νέου σε αδιέξοδο), πρόσφεραν στήριξη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, κλείνοντας με ήπια κέρδη 0,16%, το μοναδικό εκ των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που έκλεισε σε θετικό έδαφος.
Αντίθετα ο γερμανικός DAX έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,12%, εμφανώς από την επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Νοέμβριο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχώρησε 0,16%, με τους κυριότερους κλάδους να κλείνουν με μικτά πρόσημα.
Ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής ξεχώρισε με άνοδο 1,6%, παρά το γεγονός ότι η IAG μητρική της British Airways, προέβλεψε ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ κέρδη 0,65% παρουσίασε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Στον αντίποδα ο τεχνολογικός κλάδος (ο κλάδος με τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση) υποχώρησε κατά 1,19%.
Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι εισροές στις ευρωπαϊκές μετοχές έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις αμερικανικές μετοχές πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Η Ισπανία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ξεπέρασε το 1 εκατ. κρούσματα την Τετάρτη, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σημείωσε νέο ρεκόρ.