search icon

Αγορές

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Χάνει πάνω από 1% ο Stoxx 600

Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να πλήττονται από γεγονότα στην Ευρώπη - Ασιατικά χρηματιστήρια: Βουτιά 6% για τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατά την έναρξη των συναλλαγών την Τρίτη, καθώς το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως επηρεάζεται από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,2% κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τους βασικούς κλάδους να χάνουν 2,6%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό τώρα, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί 1, 34% στις 13.742 μονάδες. Ο γαλλικός CAC χάνει 1,74% στις 6.258 μονάδες.

Απώλειες καταγράφει και ο FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.099 μονάδες χάνοντας σχεδόν 100 μονάδες. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο δείκτης στο χρηματιστήριο του Μιλάνο υποχωρεί σχεδόν 1% στις 23.181 μονάδες.

Οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να πλήττονται από γεγονότα στην Ευρώπη, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και καταστροφές στη χώρα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές δέχονται έντονες πιέσεις από την αρχή της χρονιάς καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την περιοριστική νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδείνωσε το sell-off των μετοχών, καθώς εκτόξευσε τις τιμές των εμπορευμάτων στα ύψη ενώ περιθόρισε τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

Συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί μια σταθερή κατάπαυση του πυρός και να βρεθεί χώρος για οποιονδήποτε συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όμως, όπως και οι προηγούμενες προσπάθειες, ο τέταρτος γύρος συζητήσεων ολοκληρώθηκε με μικρή πρόοδο. Ωστόσο, οι συνομιλίες συνεχίζονται την Τρίτη. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις νέες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία, δεδομένης της αβεβαιότητας από την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Μπαράζ συμφωνιών με τους Σαουδάραβες

ΕΤΜΕ: Ένα «άγνωστο» success story – Πώς μια ελληνική εταιρεία έφτιαξε τεχνολογία παγκόσμιας εμβέλειας (pics)

Σε στενό κύκλο το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Κοντομηνά

Exit mobile version