search icon

Αγορές

Πειραιώς και Jumbo οδηγούν το Χρηματιστήριο κάτω από τις 850 μονάδες

Εκτός της Πειραιώς που συμπαρασύρει όλες τις τραπεζικές μετοχές σε αρνητικό έδαφος, την αγορά επηρεάζουν και οι πιέσεις στην μετοχή της Jumbo μιας και ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Α. Βακάκης μέσω της ελεγχόμενης εταιρείας Tanocerian

Εντείνονται οι πιέσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 850 μονάδες και να είναι αυτή την στιγμή στις 848,99 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,04% με τον τραπεζικό κλάδο και την Τράπεζα Πειραιώς να πιέζουν την αγορά με αφορμή την πρόταση της διοίκησης της Πειραιώς για τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου.

Αφορμή για την υποχώρηση της μετοχής με 19,32% αυτή την στιγμή είναι το σημείωμα της διοίκησης της τράπεζας για την προτεινόμενη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου, με reverse split, ώστε η νέα ονομαστική αξία της μετοχής να διαμορφωθεί στο 1 ευρώ.

Εκτός της Πειραιώς που συμπαρασύρει όλες τις τραπεζικές μετοχές σε αρνητικό έδαφος, σήμερα την αγορά επηρεάζουν και οι πιέσεις στην μετοχή της Jumbo μιας και ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Α. Βακάκης μέσω της ελεγχόμενης εταιρείας Tanocerian θα προχωρήσει σε placement για το 3,5% της Jumbo που αντιστοιχεί σε 4,8 εκατομμύρια μετοχές με τον αγοραστή να είναι fund το οποίο είναι ήδη τοποθετημένο στην εταιρεία.

Η εν γένει εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης αλλά και εκτενέστερα τις τελευταίες ημέρες βρίσκει την αγορά σε κινητικότητα με εκδόσεις ομολόγων, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αγορές ιδίων μετοχών, placements, ένταξη σε διεθνείς δείκτες, οικονομικά αποτελέσματα, deals.

Προφανής η αλλαγή του σκηνικού, όπως άλλωστε αυτή αποτυπώνεται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, εβδομάδα σε εβδομάδα στη σταθερή ενίσχυση των συναλλαγών, ενεργοποίηση νέων παικτών. Εάν με το κλείσιμο της αυριανής συνεδρίασης και μετά το triple witching επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις (μηνιαίες) και η long τάση για κίνηση του S&P500 πέραν των 4.100 μονάδων, τότε οι βλέψεις των long για κίνηση πέραν των 900 μονάδων θα είναι αρκετά βάσιμες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο ΟΠΑΠ με 2,71% σημειώνει τις μεγαλύτερα κέρδη και ακολουθούν η Βιοχάλκο με 2,46% και η ΔΕΗ με 2,04% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η Aegean, ΟΛΠ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος.

Σε αρνητικό έδαφος και εκτός της Πειραιώς και της Jumbo κινούνται η Alpha Bank με 5,28%, Coca Cola με 2,07%, Eurobank με 1,91%, Εθνική Τράπεζα με 1,48% και ΕΥΔΑΠ με 1,46% ενώ ήπια καθοδικά κινούνται ο ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Motor Oil, Τιτάνας, Φουρλής και Ελληνικά Πετρέλαια με τα ΕΧΑΕ να είναι αμετάβλητα.

Διαβάστε ακόμα:

Eλλάκτωρ: Πιεστικά τα προβλήματα ρευστότητας, αναγκαία η αύξηση κεφαλαίου

Ο ΟΤΕ αλλάζει: Το πλάνο για να εξελιχθεί σε digital services provider

Λάρα Μπαράζι Γερουλάνου: Μια κυρία στα… βαθιά των ιχθυοκαλλιεργειών

Exit mobile version