search icon

Αγορές

Μάρκο Κολάνοβιτς (JP Morgan): Τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών ο «ταύρος» της Wall Street

Το περασμένο Ιούνιο προέβλεπε ισχυρό ράλι στο β εξάμηνο του 2002 – Πλέον ανησυχεί για την ύφεση και κάνει λόγο για καθυστέρηση στην ανάκαμψη

Τον περασμένο Ιούνιο ο Μάρκο Κολάνοβιτς, αναλυτής της JPMorgan και ένας εκ των «γκουρού» της Wall Street σε σημείωμά του προς τους πελάτες της επενδυτικής τράπεζας ανέφερε πως οι αμερικανικές μετοχές είναι πολύ πιθανόν να καταγράψουν ισχυρό ριμπάουντ το β’ εξάμηνο του 2022.

Τώρα, σε πρόσφατο Note του δηλώνει ολοένα και περισσότερο ανήσυχος για τις πολιτικές που επιλέγουν οι κεντρικές τράπεζες, παρότι οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι φθηνές. Συγκεκριμένα, εκφράζει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να κάνουν λάθος στην πολιτική τους, δεδομένης της πρόσφατης κλιμάκωσης της ρητορικής των «γερακιών» και των νέων γεωπολιτικών κινδύνων μετά την καταστροφή των αγωγών Nord Stream. «Ενώ παραμένουμε θετικοί και πάνω από το μέσο όρο των αναλυτών (consensus), οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανό να εισάγουν καθυστερήσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας και της αγοράς, θέτοντας σε κίνδυνο τους στόχους μας για τις τιμές του 2022, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδέχεται να μην επιτευχθούν μέχρι το 2023 ή όταν οι κίνδυνοι αυτοί μειωθούν», εξηγεί ο Κολάνοβιτς.

Βέβαια ο Κολάνοβιτς αναφερόμενος στη bullish στρατηγική του είχε τονίσει πως σε περίπτωση ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας θα υπήρξε ανατροπή στις προβλέψεις του. Ωστόσο, ήταν ένας από τους ελάχιστους που διατύπωναν δημόσια την άποψη πως οι αγορές θα ανακτούσαν τις απώλειες που σημειώνουν φέτος μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο αναλυτής της JPM πίστευε ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η υλοποίηση των οικονομικών περιορισμών και της real politik θα οδηγούσε προς την κατεύθυνση μιας λύσης ή σε τουλάχιστον σε μια διαρκή κατάπαυση του πυρός στην Ευρώπη, η οποία και θα άμβλυνε τους γεωπολιτικούς φόβους.

Υπενθυμίζεται πως οι στόχοι που είχε θέσει η ομάδα ανάλυσης της JPM για τις βασικές αγορές ήταν 4.800 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 στο τέλος του έτους ή σχεδόν 25% υψηλότερα, οι ευρωπαϊκές μετοχές 13,6% υψηλότερα και συγκεκριμένα στις 275 μονάδες ο MSCI Eurozone και πάνω από 25% ανοδικό περιθώριο ο δείκτης των αναδυόμενων αγορών MSCI EM (στις 1.300 μονάδες), πάνω από 30% περιθώριο ανόδου από το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη:

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η ενεργειακή κρίση δεν θα λήξει μαζί με τον πόλεμο

Ανησυχία στην ελληνική Ναυτιλία από τους τριγμούς της Credit Suisse

Προς το $0,99 ανακάμπτει το ευρώ – Επανέρχεται η διάθεση για ρίσκο

Exit mobile version