search icon

Αγορές

Μαρκ Μόμπιους: Πτώση του Bitcoin έως τα $10.000 – Δεν θα επένδυα, είναι επικίνδυνο

Σήμερα, η αξία του Bitcoin βρίσκεται στα 16.200 δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά τουλάχιστον 2% σε σχέση με την Παρασκευή

Περαιτέρω «βουτιά» για την αγορά των κρυπτονομισμάτων περιμένει ο βετεράνος μεγαλο-επενδυτής Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος δεν αποκλείει μια πτώση του Bitcoin ακόμη και στα επίπεδα των 10.000 δολαρίων (χαμηλό δύο ετών). 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στη Σιγκαπούρη, ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν θα επένδυε ποτέ τα χρήματά του ή τα χρήματα των πελατών του σε ψηφιακά assets, καθώς αυτά είναι πολύ επικίνδυνα. 

«Όμως τα crypto έχουν έρθει για να μείνουν, καθώς αρκετοί επενδυτές εξακολουθούν να τα πιστεύουν. Είναι απίστευτο πώς οι τιμές του Bitcoin έχουν κρατήσει, παρά την χρεοκοπία του FTX» έσπευσε να αναγνωρίσει, παρ’ όλα αυτά. 

Ας σημειωθεί ότι η πρόσφατη κατάρρευση της τρίτης μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, η οποία βρισκόταν στα χέρια του Αμερικανού Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, προκάλεσε μεγάλους τριγμούς στην αγορά των crypto, με τους ειδικούς να φοβούνται ένα ντόμινο χρεοκοπιών. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι αναλυτές -ανάμεσα στους οποίους και ο Μόμπιους- εκτιμούν ότι το Bitcoin θα μπορούσε να επιστρέψει ακόμη και στα 10.000 δολάρια. Εκεί δηλαδή που βρισκόταν το 2020, λίγο πριν ξεκινήσει το τρελό ράλι, το οποίο έφερε το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έως τα 69.000 δολάρια (τον Νοέμβριο του 2021). 

Σήμερα, η αξία του Bitcoin βρίσκεται στα 16.200 δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά τουλάχιστον 2% σε σχέση με την Παρασκευή. Από τις αρχές του έτους, οι σωρευτικές απώλειες υπερβαίνουν το 60%, ενώ σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου υπολείπεται κατά σχεδόν 70%. 

Εξίσου μεγάλες απώλειες παρατηρούνται και στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα –από το Ethereum έως το Dogecoin– με τη μέση καθίζηση των 100 μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων να υπολογίζεται στο 65% μέσα στο 2022.  

Πέραν των κατά καιρούς χρεοκοπιών διάφορων εταιρειών crypto, στη φετινή «κατρακύλα» συμβάλλει και η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, η οποία περιορίζει αισθητά τη διάθεση για την ανάληψη ρίσκου, με μεγαλύτερο «θύμα» τα «ριψοκίνδυνα» κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης και οι εκλογές, το VAR του Μαξίμου για Στασινό και Ξιφαρά, οι αυξήσεις στα κινητά και τα φέσια στις στοιχηματικές

O λεπτότερος ουρανοξύστης στον κόσμο βλέπει το Central Park της Νέας Υόρκης από τα 435 μέτρα

Τι έχουν πάθει οι Ελληνες με τις Μαλδίβες; 12 ξενοδοχεία σε έναν προορισμό που ζει δόξες

Exit mobile version