Στο 1,08 υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί σε νέο χαμηλό 11 ετών, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού εκτός Κίνας αυξάνει τους φόβους για μια πανδημία. Εξ ου και οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του αμερικανικού δολαρίου.
Το ιαπωνικό γεν, ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, καθώς και το ελβετικό φράγκο, σημειώνουν μικρές μεταβολές, υπογραμμίζοντας ότι το δολάριο ΗΠΑ έχει καταστεί η επιλογή των ανήσυχων επενδυτών, καθώς η αμερικανική οικονομία φαίνεται να είναι η πιο «θωρακισμένη» σε περίπτωση που ο κορωνοϊός βλάψει εν γένει την παγκόσμια οικονομία.
Ιταλία, Νότια Κορέα και Ιράν ανακοίνωσαν μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αυτή τη στιγμή η Νότια Κορέα μετρά πάνω από 760 κρούσματα, η Ιταλία πάνω από 200 και το Ιράν 43 περιπτώσεις.
Ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι πλέον ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων δεν σχετίζεται άμεσα με το επίκεντρο του ιού στην Κίνα.
Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,3% στο 1,0805 δολ. πολύ κοντά στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας ($1,0778) και κοντά σε χαμηλό τριών ετών.
Αναλυτές αναμένουν ότι η ισοτιμία ευρώ/δολάριο θα κινηθεί χαμηλότερα βραχυπρόθεσμα όχι μόνο λόγω Ιταλίας αλλά και γιατί η ευρωζώνη είναι πιο εκτεθειμένη στην Κίνα από ό,τι στις ΗΠΑ.
Πτωτικά κινούνται και τα νομίσματα που συνδέονται με την παγκόσμια ανάπτυξη και τις τιμές των εμπορευμάτων.
Η σουηδική κορώνα και το δολάριο Καναδά σημειώνουν μεγάλες απώλειες.
Το κινεζικό γουάν υποχώρησε στις αγορές εκτός ηπειρωτικής Κίνας, στα 7,03 δολάρια.
Το ελβετικό φράγκο παραμένει αμετάβλητο έναντι του ευρώ με την ισοτιμία στο 1,06 φράγκο Ελβετίας – πολύ κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015.