search icon

Αγορές

Κέρδη στην Ασία – Στο επίκεντρο οι εχθροπραξίες αλλά και οι κυρώσεις στη Ρωσία

Στη Wall Street η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και οι τρεις μεγάλοι δείκτες σημείωσαν μεγάλες μηνιαίες απώλειες, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και οι συνεπακόλουθες κυρώσεις

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα Τρίτη οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το ρευστό σκηνικό στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 1,57%, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 1,05%.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite κέρδισε 0,28% και ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 0,24%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, με άνοδο 0,90% την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Ο επίσημος κινεζικός PMI Φεβρουαρίου ανήλθε στις 50,2 μονάδες, υπερβαίνοντας της προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 49,9 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters. Τον Ιανουάριο ο PMI διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες.

Παράλληλα, ιδιωτική έρευνα για τον PMI έδειξε έδειξε αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας της Κίνας.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,83%. Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά στο 0,1%, όπως αναμενόταν από τις εκτιμήσεις έρευνας του Reuters. Θεωρεί τον πόλεμο στην Ουκρανία νέα μεγάλη πηγή αβεβαιότητας και ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον πληθωρισμό της Αυστραλίας.

Στη Νότια Κορέα οι αγορές είναι κλειστές.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,41%.

Χθες στη Wall Street η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και οι τρεις μεγάλοι δείκτες σημείωσαν μεγάλες μηνιαίες απώλειες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την αβεβαιότητα που προκαλεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και οι συνεπακόλουθες κυρώσεις.

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη δυτική χώρα που βάζει στο στόχαστρο τον ρωσικό κλάδο ενέργειας, όταν ανακοίνωσε την απαγόρευση των εισαγωγών αργού.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι δεν αποκλείει περιορισμούς σε αμερικανικές αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη βιομηχανία ενέργειας.

Στον τομέα εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,87% στα 96,55 δολ/βαρέλι στις συναλλαγές στην Ασία, ενώ το μπρεντ κέρδισε 0,9% στα 98,85 δολ/βαρέλι. Τη Δευτέρα, τα προθεσμιακά συμβόλαια ενισχύθηκαν κατά 4,5%, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εξετάζουν, στο μεταξύ, την αποδέσμευση 60 εκατ. βαρελιών, ποσότητα που αντιστοιχεί σε λιγότερες από έξι μέρες παραγωγής ρωσικού πετρελαίου.

Η τιμή σποτ του χρυσού, που αποτελεί παραδοσιακά επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, διαμορφώθηκε στα 1.905,24 δολ/ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη:

Αγορά crypto: Επιστρέφει δυναμικά το bitcoin – Άνοδος και για το ether

CPS: Συνεχίζει ανοδικά το 2022, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, η ελληνική αγορά ακινήτων (γραφήματα)

Πόλεμος και ενέργεια: Πώς η Ρωσία επηρέασε τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Exit mobile version