search icon

Αγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Πειραιώς λόγω της αύξησης κεφαλαίου

Οι εξελίξεις γύρω από την Πειραιώς σαφώς θα συνεχίσουν να επηρεάζουν όλο τον κλάδο τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου - Το dilution που θα υποστούν οι παλιοί μέτοχοι μπορεί να φτάσει κοντά στο 100%

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,14%  στις 882,76 μονάδες. Οι επενδυτές και σήμερα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην μετοχή της Πειραιώς η οποία μετά και τις χτεσινές αποφάσεις της διοίκηση για το πως θα προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, έφτασε να υποχωρεί μέχρι και 26,2%, δηλαδή μέχρι τα 0,26 ευρώ, ενώ τώρα διαπραγματεύεται στα 0,29 ευρώ σημειώνοντας απώλειες κατά 17,84%.

Οι κλυδωνισμοί της Πειραιώς σαφώς επηρεάζουν όλο τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος αν και έχει καταφέρει όχι μόνο να κρατήσει τα επίπεδα του εν μέσω των ανησυχιών για το dilution που θα υποστούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι από την κεφαλαιακή ενίσχυση της Πειραιώς, αλλά και να βελτιώσει τις αποτιμήσεις του, αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη είναι σε υψηλά επίπεδα.

Οι εξελίξεις γύρω από την Πειραιώς σαφώς θα συνεχίσουν να επηρεάζουν όλο τον κλάδο, και τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου. Είναι σαφές πάντως ότι η αγορά βλέπει αυτή την στιγμή ότι το dilution που θα υποστούν οι παλιοί μέτοχοι της Πειραιώς μπορεί να φτάσει κοντά στο 100%!

To ενθαρρυντικό στην σημερινή συνεδρίαση είναι η διαφοροποίηση των άλλων 3 συστημικών που συνεχίζεται με προσεκτικές κινήσεις, κυρίως από την πλευρά των αγοραστών.

Ενδεικτικό το ότι ενισχύονται η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank ενώ διορθώνει λίγο η Eurobank. Στο ταμπλό τώρα την αγορά κρατούν ανοδικά η ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, ΟΤΕ και Aegean οι οποίες σημειώνουν άνοδο άνω του 1% ενώ σε αρνητικό έδαφος εκτός της Πειραιώς είναι η ΓΕΚ Τέρνα με απώλειες 3,09%.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: 4 στις 10 μικρές επιχειρήσεις φοβούνται «λουκέτο»

«Στροφή» στα online τυχερά παιχνίδια – Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

Σταϊκούρας στο Economist: Οι πέντε άξονες προτεραιοτήτων που οφείλει να υιοθετήσει η Ελλάδα

Exit mobile version