Συγκρατημένη πτώση για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μετοχές ταξιδιωτικών ομίλων να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νίκαια.

Οι επενδυτές αντέδρασαν «παγωμένα» στο νέο σοκ που έπληξε τη Γαλλία, αλλά διατήρησαν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκοί δείκτες να κινούνται με αρνητικό πρόσημο, αλλά οι απώλειές τους να χαρακτηρίζονται ως απόλυτα ελεγχόμενες. 

Πτώση 0,22% για τον πανευρωπαϊκό Euro Stoxx 600 στις 337 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να κινούνται με απώλειες. 

Στο 0,13% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 10.055 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί μόλις 0,02% στις 6.651 μονάδες, ενώ κατά 0,48% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40 στις 4.364 μονάδες. Πτωτική κίνηση και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να υποχωρεί 0,3% στις 8.521 μονάδες και τον γαλλικό FTSE MIB να κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα στις 16.758 μονάδες. 

Ο γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor και η Air France-KLM βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχυρές πιέσεις, ενώ απώλειες έχουν κι άλλες αεροπορικές όπως η Easyjet και στην IAG.
Πτώση και στις τιμές του πετρελαίου νωρίς στο Λονδίνο λόγω των ανανεωμένων ανησυχιών για κορεσμό της αγοράς, γεγονός που επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.
Στο μεταξύ, η Swatch προειδοποίησε νωρίτερα για πιθανότητα πτώσης στα κέρδη κέρδη α’ εξαμήνου κατά 50-60% λόγω των ανησυχιών ότι οι επιθέσεις στη Νίκαια θα επηρεάσουν τις μελλοντικές πωλήσεις. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 12%

Απώλειες σημειώνονται και σε μια σειρά εταιρειών πολυτελών ειδών, όπως Richemont (-5%), LVMH και Christian Dior.

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανέβασε την προσφορά της προς τη Monsanto κατά 3 δολ., στα 125 δολ. ανά μετοχή, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την τελευταία για θέματα χρηματοδότησης.

Το επενδυτικό κλίμα είχε αρχίσει να βελτιώνεται τις τελευταίες ημέρες λόγω των προσδοκιών χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο. Και παρά το γεγονός ότι τελικά η Τράπεζα της Αγγλίας κράτησε σταθερό το επιτόκιο στο 0,5%, οι αγορές αναμένουν ότι η μείωσή του είναι στο τραπέζι και θα συμβεί οσονούπω.

Στο μεταξύ, η οικονομία της Κίνας επεκτάθηκε κατά το β’ τρίμηνο με γρηγορότερους ρυθμούς από τις αρχικές εκτιμήσεις με επέκταση του ΑΕΠ κατά 6,7%, βοηθώντας να μετριαστούν οι φόβοι για κρίση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Στις ασιατικές αγορές καταγράφηκε μικτή εικόνα, με τους κινεζικούς δείκτες να σημειώνουν κυρίως απώλειες