search icon

Αγορές

Honor: Η πρώην θυγατρική της Huawei ετοιμάζει IPO

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε σε ποιο χρηματιστήριο θα γίνει η IPO ούτε πότε θα πραγματοποιηθεί

Για μια αρχική δημόσια προσφορά ετοιμάζεται η εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, Honor, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η κίνηση έρχεται τρία χρόνια μετά την πώληση της Honor από την Huawei Technologies όταν η τελευταία είχε πληγεί σοβαρά από αμερικανικές κυρώσεις.

Η Honor στη σχετική ανακοίνωσή της δεν προσδιορίζει το χρονικό πλαίσιο για την εισαγωγή στο χρηματιστήριο ή σε ποιο χρηματιστήριο θα γίνει, αλλά ανέφερε ότι η θέση της στην αγορά έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια και ότι η IPO θα ήταν το επόμενο βήμα στην ανάπτυξή της.

Σημειώνεται ότι η Honor ήταν πρώτη στις αποστολές συσκευών στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο με 11,8 εκατομμύρια συσκευές ενώ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε πωλήσεις πέρυσι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Canalys.

Αυτή την εβδομάδα η Counterpoint Research ανέφερε ότι η Honor ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη μάρκα σε πωλήσεις στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο, πλησιάζοντας τα επίπεδα πωλήσεων πριν από την απόσπαση του brand από τον όμιλο της Huawei.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Huawei πούλησε το brand Honor σε μια κοινοπραξία με περισσότερους από 30 εταίρους (μεταξύ των οποίων και μεταπωλητές) τον Νοέμβριο του 2020, αφού οι ΗΠΑ περιόρισαν την πρόσβαση της Huawei στην τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και κατασκευή έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Τότε η Ουάσιγκτον κατηγόρησε την Huawei ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια καθώς υπήρχαν δεσμοί με την κινεζική κυβέρνηση, έναν ισχυρισμό που η ίδια η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Οι αμερικανικές κυρώσεις αποτέλεσαν σοβαρό πλήγμα για την Huawei η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο αποκορύφωμα της εμπορικής εξόρμησής της, με το το brand να είναι πρώτο σε πωλήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πέρα από τη μη δυνατότητα χρήσης αμερικανικής τεχνολογίας εξαρτήματα η κινεζική εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη και με τη μη ενσωμάτωση του πακέτου υπηρεσιών της Google στα τηλέφωνά της, κάτι που λειτούργησε αποτρεπτικά για πάρα πολλούς χρήστες.

Μοιραία η εταιρεία ανέπτυξε το δικό της λειτουργικό σύστημα αλλά και το δικό της ανεξάρτητο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών. Στο ίδιο πλαίσιο κινήσεων εντάχθηκε κάποια στιγμή και η πώληση του brand Honor, που αρχικά αναπτύχθηκε σαν μία πιο νεανική πρόταση συσκευών της μητρικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη

Ακτοπλοΐα: Τι φέρνει η επόμενη μέρα μετά τη συγχώνευση Attica – ANEK

ΕΤΕ: Προς ιστορικό ρεκόρ ο τουρισμός το 2023 – Τα «σύννεφα» για το 2024 (πίνακας)

H Apple κατακτά και το σινεμά – Θα είναι το Napoleon το Αούστερλιτς του τεχνολογικού κολοσσού; (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version