Με τίτλο: «Εκμεταλλευόμενη την κατασκευαστική έκρηξη» (Exploiting a construction boom), η Euroxx ξεκινά την κάλυψη της Intrakat με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 6,4 ευρώ ανά μετοχή. Πρόκειται για περιθώριο ανόδου 28% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής στα 5 ευρώ.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η Intrakat, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα, βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τώρα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη στον κλάδο.
Αυτό το turnaround θα είναι εμφανές στην κερδοφορία τα επόμενα τρία χρόνια, με τα EBITDA το 2026 να φθάνουν τα 180 εκατ. ευρώ, βάσει των υπολογισμών της Euroxx, από μόλις 16 εκατ. ευρώ το 2023.
Ο ελληνικός κατασκευαστικός τομέας έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη μαζική πτώση κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό φαίνεται από την ισχυρή αύξηση του ανεκτέλεστου και τη μελλοντική πορεία των projects.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Euroxx θεωρεί ότι η Intrakat είναι πλέον έτοιμη να καλύψει αυτήν την ανάπτυξη και αναμένει νέες παραγγελίες άνω 10 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, πέρα από το τρέχον ανεκτέλεστο των 4,9 δισ. ευρώ.
Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε κύκλο εργασιών περίπου 2,4 δισ. ευρώ το 2026 (από περίπου 850 εκατ. ευρώ proforma το 2023), EBITDA 180 εκατ. ευρώ και ROE περίπου 30%.
Για την περίοδο 2024-2027 αναμένει ισχυρή δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών από τον κατασκευαστικό τομέα, με παραγωγή EBITDA τα επόμενα τέσσερα χρόνια άνω των 500 εκατ. ευρώ, με περιορισμένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και ανώτατο όριο συντήρησης (maintenance cap-ex) στο εύρος των 20-40 εκατ. ευρώ.
Αυτό το cash flow στις κατασκευές θα επανεπενδυθεί σε ΣΔΙΤ (συμπράξεις ιδιωτικού-δημόσιου τομέα), παραχωρήσεις και έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).
«Η διοίκηση αναμένει ότι το EBITDA από τις ΣΔΙΤ θα φτάσει τα 44 εκατ. ευρώ από το 2030 και μετά και στοχεύει σε ένα μακροπρόθεσμο μείγμα χαρτοφυλακίου 40% κατασκευών, 30% ΣΔΙΤ και 30% ΑΠΕ», καταλήγει η Euroxx.
Διαβάστε ακόμη
Tιμολόγια: «Κόκκινος» ο Ιούλιος στο ρεύμα – Νέο άλμα 73% με υψηλότερη τιμή τα 850 ευρώ η μεγαβατώρα
Τα πάνω κάτω φέρνει ο SSM στις χρηματοδοτικές πιστώσεις
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ