search icon

Αγορές

Χρυσός: Απώλειες με την ενίσχυση του δολαρίου να ασκεί πιέσεις

Οι ανησυχίες για το ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης έχουν επιβαρύνει τις αγορές τις τελευταίες ημέρες,

Προσπάθειες να αντιδράσει μετά τις βαριές απώλειες της Τετάρτης κατέβαλε σήμερα ο χρυσός, ωστόσο στην πορεία δεν τα κατάφερε, εν μέσω της αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και των αμερικανικών εκλογών.

Η τιμή σποτ του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.867,13δολάρια η ουγκιά, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πέσει έως τα 1.858,92 δολάρια, ένα χαμηλό από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι μιας ομάδας 6 ανταγωνιστικών νομισμάτων, ενισχύθηκε σκαρφαλώνοντας σε υψηλό μηνός, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες για επιβράδυνση του δείκτη δολαρίου είναι καλά νέα για το χρυσό, ανέφερε η Βαντάνα Μπάρτι, βοηθός αντιπροέδρου στην ερευνητική εταιρεία για τα εμπορεύματα SMC Comtrade.

Επίσης, «στις μεγάλες οικονομίες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, τα κρούσματα αυξάνονται και μαζί τους το ενδεχόμενο για νέα lockdowns. Έτσι σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να υπάρξουν αγορές για το ασφαλές καταφύγιο, τον χρυσό», προσθέτει.

Πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν προηγείται του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος στις κρίσιμες πολιτείες.

«Η ευρεία υποστηρικτική ζώνη στα 1.870 με 1.880 δολάρια παραμένει ως έχει προς το παρόν. Οι βασικοί βραχυπρόθεσμοι κινητήριες μοχλοί, παραμένουν οι ροές των αμερικανικών μετοχών και η κατεύθυνση του δολαρίου», τόνισε η MKS PAMP σε σημείωμά της.

Οι ανησυχίες για το ρυθμό της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης έχουν επιβαρύνει τις αγορές τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν νέα lockdowns για να συγκρατήσουν το νέο κύμα της πανδημίας.

Ο χρυσός, που θεωρείται αντιστάθμιση για τον πληθωρισμό, έχει ενισχυθεί 24% φέτος, βοηθούμενος από τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια παγκοσμίως και τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης για τον μετριασμό του οικονομικού πλήγματος από την πανδημία.

Exit mobile version