Οριακά αρνητικό το ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,2% και να βρίσκεται στις 880,40 μονάδες με την αγορά να προσπαθεί να ισορροπήσει μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τις αποφάσεις της Alpha Bank σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της με την σημερινή συνεδρίαση να είναι πιθανόν μια επανάληψη της χτεσινής όσον αφορά την έντονη μεταβλητότητα και την νευρικότητα των επενδυτών.
Η μετοχή της Alpha Bank είναι και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών μετά την χτεσινή συνεδρίαση που συναλλαγές και τζίρος μονοπωλήθηκαν από την Alpha Βank, ισχυρή ένδειξη πως στη διελκυστίνδα συμμετείχαν/συμμετέχουν «ισχυρά χέρια». Η δε ακραία μεταβλητότητα (Παρασκευής-Δευτέρας) εξηγεί απόλυτα τις intraday και trading κινήσεις των βραχυπρόθεσμων. Εμφανώς και οι αγορασμένοι στα χαμηλά της Παρασκευής βγήκαν κερδισμένοι, πουλώντας στα υψηλά της Δευτέρας. Έχοντας ανακτήσει μέρος της διόρθωσης οι long θα επιχειρήσουν, πιθανόν και με καλό κλίμα στα διεθνή, να κερδίσουν κι άλλο από το χαμένο έδαφος με τον κλάδο-ρυθμιστή να είναι ο τραπεζικός, μετοχή-κλειδί η Alpha Βank, ζητούμενη η -κατά προσέγγιση- τιμή της αμκ, το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός premium (λ.χ. εάν είναι το 1 εύλογο, θα είναι ένα «μαξιλάρι» στα 1,15-1,25; ή κάτι ανάλογο).
Στο επίκεντρο και η Πειραιώς, ενώ μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις θα έχει η αγορά και από Eurobank, Εθνική, συνεπώς ο κλάδος θα προσφέρεται για ενεργότατη δράση των traders. Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη και σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, από την αντοχή των στηρίξεων στις 863 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 850 μονάδων, θα κριθεί αν αυτός θα επιστρέψει πλαγιοανοδικά, ή θα βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 813 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και 809 – 795 μονάδες. Για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 887 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 895 – 908 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση οι 915 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες, μπορεί να επιστρέψουν στο “στόχαστρο” των αγοραστών.
Το καθοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, ήταν και παραμένει ο μεγάλος στόχος των “buyers” στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2148 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2185, 2200, 2216 (ημερήσιο “stop short”) και 2230 μονάδες. Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, οι πρώτες στηρίξεις στις 2106, 2085 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 2077, 2070 και η εξαιρετικά ισχυροποιημένη ζώνη στήριξης στις 1974 – 1956 μονάδες, από όπου διέρχονται οι εκθετικοί ΚΜΟ 200 και 30 εβδομάδων. Σο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,13% και είναι στις 2.125,26 μονάδες η Alpha Bank με 2% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% η ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Aegean, Eurobank, Τιτάνας, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ σε αρνητικό έδαφος η Εθνική με 1,27% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Βιοχάλκο, Λάμδα, Σαράντης, Πειραιώς, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil με την ΔΕΗ να είναι αμετάβλητη.
Διαβάστε ακόμη:
Νέο Ε1: Ποιοι γλιτώνουν τεκμήρια και φόρους για ενοίκια που δεν εισέπραξαν
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Έτσι «λύγισε» το ατσάλι της Χαλυβουργικής
«Ξεμπλοκάρει» η μεγάλη επένδυση για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο