Σε αρνητικό έδαφος, μετά το οριακά θετικό ξεκίνημα, βρίσκεται το Xρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 903,54 μονάδες και να σημειώνει απώλειες 0,2% με την αγορά ακόμη πιο έντονα σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις να βγάζει μια κόπωση ενώ και το stock picking είναι πιο έντονο από την έναρξη της συνεδρίασης. Αυτή η κόπωση είναι φυσιολογική μετά από εννέα συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις, οι οποίες αποτελούν και ρεκόρ τετραμήνου, κάτι που είχαμε να δούμε από τις 20/11 έως και 9/12/2020, όταν ο Δείκτης είχε συμπληρώσει 14 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.
Η διατήρηση του θετικού momentum των Ξένων Αγορών, αλλά και τα προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών Εταιρειών με μεγάλη συμμετοχή σε κλάδους που θα έχουν σημαντικό μερίδιο του πακέτου ανασυγκρότησης, υποβοηθούν την αισιοδοξία που είναι διάχυτη στην Ελληνική Αγορά ενώ σηματωρός για την συνεχεία θα αποδειχθεί η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, που παρά την μέχρι τώρα αρνητική εικόνα, τόσο επί της διαδικασίας, όσο και της εξαΰλωσης, για πολλοστή φορά, της κεφαλαιοποίησής της, λόγω της χαμηλής τιμής Α.Μ.Κ. που διαρρέεται, προβλέπεται ότι θα προσελκύσει κεφάλαια, με το μεγάλο ερώτημα να είναι τι θα απομείνει για τους μικροεπενδυτές.
Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,27% και είναι στις 2.188,20 μονάδες η ΕΥΔΑΠ με 0,8% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Τιτάνας. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Τέρνα Ενεργειακή με 1,38%, η Jumbo με 1,21%, η Alpha Bank με 1,14% και ακολουθούν ήπια πτωτικά Βιοχάλκο, Motor Oil, Φουρλής, ΟΛΠ, Coca Cola, ΟΛΠ, Λάμδα, Εθνική, ΔΕΗ, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα με την Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο και Aegean να είναι αμετάβλητες.
Τεχνικά τώρα όσο ο Γενικός Δείκτης δίνει κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 895 – 893, οι αγοραστές έχουν την τάση με το μέρος τους και η επόμενη αναμέτρηση είναι με την ζώνη 898 – 908. Σε περίπτωση αναπάντεχης διόρθωσης, η επόμενη, σημαντική, στήριξη στις 864 και αμέσως μετά στις 844 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 830 και 823 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Το χτεσινό κλείσιμο του δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 2185 μονάδων, αφήνει περιθώρια αναρρίχησης προς τις 2200 – 2240 μονάδες (gap), όμως για την εν λόγω κίνηση θα χρειαστεί είδηση, ή ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές. Αν επικρατήσουν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι πρώτες στηρίξεις στις 2106, 2077, 2029 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2010, 1976 (ημερήσιο “stop long”), με ύστατο “φρούριο” την ζώνη 1960 – 1910 από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων.
Διαβάστε ακόμη:
Self test: Πώς πληρώνεται ο εργαζόμενος όταν βγαίνει θετικός
Τα επόμενα βήματα για την ανάπλαση στον Λυκαβηττό και το project Βοτανικoύ – Αλεξάνδρας