Σχετικά καλή είναι η εικόνα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά τη δεύτερη ημέρα συναλλαγών για αυτήν την εβδομάδα, με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να παρουσιάζουν αστάθεια την ώρα που οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα ανακάμπτουν οριακά. Οι δείκτες στα άλλα μεγάλα χρηματιστήρια της περιοχής κινήθηκαν ανοδικά μετά τη δεύτερη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση της Wall Street.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέκαμψε ελαφρώς κατά 0,20% μετά τις αρχικές απώλειες. Ο τεχνολογικός δείκτης ενισχύθηκε κατά σχεδόν 4% αφού νωρίτερα έχασε πάνω από 3%.

Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στις ΗΠΑ και ο δείκτης Hang Seng σημείωσαν απότομη βουτιά τη Δευτέρα, με το επενδυτικό κλίμα να αλλάζει μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του κινεζικού κόμματος και τη δημοσίευση -με καθυστέρηση- μιας σειράς στοιχείων για την οικονομία της Κίνας.

Στην ηπειρωτική Κίνας ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,03%, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,524%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,02% και ο Topix ενισχύθηκε κατά 1,25%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,28%.

Ο Kospi στη Νότια Κορέας βρέθηκε οριακά υψηλότερα στις 2.236.36, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 0,17%. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού MSCI εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,44%.

Στη Σιγκαπούρη ο πληθωρισμός «έτρεξε» με 7,5% τον Σεπτέμβριο, με τον δομικό πληθωρισμό να αυξάνεται κατά 5,3%.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Σουνίτσι Σουζούκι αρνήθηκε και πάλι να σχολιάσει εάν οι αρχές παρενέβησαν στην αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς βλέπουν τώρα οι μεγάλοι «παίκτες» του εγχώριου real estate την αγορά ακινήτων

Red Bull: Σκάνδαλα, δισεκατομμύρια και… φτερά (pics)

Ανδριόπουλος (Dimand): «Ξεκινάμε το ΜΙΝΙΟΝ, αυξάνουμε τις επενδύσεις στην Ομόνοια»